Aquest mes la proposta era un mar i muntanya, i clar, la primera que em va venir al cap va ser un plat de pollastre amb escamarlans. Es la primera vegada que en faig, que jo recordi, i noi! per llepar-se’n els dits!
Ingredients:
4 quarts de pollastre
2 escamarlans per cap (doncs seran 8!)
2 cebes mitjanes
2 cullerades de tomàquet triturat
1 l. de brou de pollastre o de verdures
Per la picada:
2 alls
julivert
2 llesquetes de pa fregit o torrat (de barra)
10-15 ametlles torrades
Sal
Comencem salpebrant el pollastre i el rostim en una cassola amb oli fins que estigui be ros per tots costats, el reservem un plat. Posem els escamarlans en la mateixa cassola i els fregim una mica, sense passar-nos, i també els reservem. En la mateixa cassola, hi posem les cebes tallades petites i les anem sofregint lentament fins que quedin ben cuites. Tot seguit afegim el tomàquet i deixem que cogui tot junt uns 5 minuts. El que faig normalment,es tenir sofregit congelat a casa, en porcions, i d´aquesta manera, es va mes de pressa a l´hora de fer qualsevol plat.
Un cop tenim el sofregit acabat, hi posem el pollastre reservat i hi anem afegint el brou, deixant-lo coure uns 20-30 minuts, fins que veiem que el pollastre quedi tou. Mentre cou el pollastre, en un morter fem la picada: primer els alls amb el julivert i quan estan picats, els pa i les ametlles. Es l´hora de posar els escamarlans i la picada a la cassola. La picada la podem desfer prèviament amb una mica de brou. Remenem una mica, perquè es reparteixi bé la picada, rectifiquem de sal i ho deixem coure uns 5 minuts mes, que es barregin tots els sabors. La salsa ha de quedar espessa, i es molt millor d´un dia per l´altre.
Només ens falta un bon tros de pa i...ja està!
5 comentaris:
doncs aquest cop hem coincidit!!!! a més també ha estat el meu primer cop, i l'Yves ja està desitjant que el repeteixi! jajajajajajaja. Gràcies bonica per participar un cop més!!! molts petonets
Te molt bona pinta aquest posllastre amb escamarlans ...........a i m'encanta
petons
Quin pollastre més bo, aquesta salseta és per no parar de sucar pa!!
Petonets
Sandra
Anna; Un bon combinat aquest de, pagesía i barca.
Que vagi de gust Anna¡¡ ;-D
Encara que vingui una miqueta tard, m'agrada no perdre'm aquest mar i muntanya que has preparat per memòries!!! deliciós!!!
Un petonet guapa
Publica un comentari a l'entrada