divendres, 2 de setembre del 2011

PASTISSETS AMB CREMA DE PRÈSSEC

Be, desprès de quasi un mes de vacances (del blog) i de semi desconnectar, ja es  hora que torni amb les meves receptes!
Torno amb uns postres  que eren per la recepta del 15 però que no vaig publicar....Tan bon punt van fer la proposta, vaig fer la recepta, li vaig fer les fotos i allà es va quedar.
Es una recepta adaptada de la Crema catalana de mango d’en Jordi  Roca que va sortir al CUINA del mes d´agost, i que només veure-la, em va encantar!
Només he canviat el mango per el préssec i l´ he posat dins unes cassoletes comprades, que no cal ni dir que també es poden fer a casa!



Ingredients per unes 6-8 cassoletes mitjanes.

300g de préssec triturat
200g de nata 32%MG.
50 g de sucre
3 rovells d´ou
40 g de Maizena
Una branca de canyella
Pela de llimona

Per acabar el plat:
Cassoletes comprades
100 g de xocolata per fondre
Una nou de mantega
Préssec a dauets per decorar.



Primer de tot, es fon la xocolata al micro amb una mica de mantega. Quan està desfeta, es cobreix la base de les cassoletes i es deixa refredar. ( a la foto no es veu, però hi es!)
Es posa a bullir la nata amb la canyella i la llimona. Quan arrenca el bull, es treu del foc i es deixa reposar uns 5 minuts. Es treu la canyella i la llimona i s´hi afegeix el préssec triturat i es passa pel túrmix perquè quedi tot ben integrat. Es torna a posar al foc.
 A part es barregen els rovells d´ou amb la maizena i el sucre, i quan comença a bullir la nata amb el préssec, s´hi aboca dins, i es va remenat contínuament fins obtenir una crema catalana espessa. Es deixa refredar una estona.
Es posa la crema en una màniga pastissera, i s´omplen les cassoletes al gust. Per decorar jo vaig posar uns dauets de préssec saltats per la paella amb una mica de mantega, i... ja està!

La propera vegada ho farè amb cassoletes mes petites, d´una queixalada, perquè atipa molt.

10 comentaris:

Judith ha dit...

jajajaja, quin cas! igualment els hi pots deixar l'enllaç als nois de la Bordeta, que segur que estaran encantats!!!!! m'enporto una per esmorzar!!! petonets i bon cap de setmana

el taller de cuina ha dit...

Fan moooolt bona pinta! i si la recepta és d''en Jordi Roca no falla! Ara que jo també les prefereixo de préssec que de mango. Digue'm clàssica, jejeje!

Cristina ha dit...

Quina delícia...

QUIMA ha dit...

Quina bona pinta ...mira n'agafo una pel café
Petons i bona tornada ¡¡¡

Visc a la Cuina ha dit...

Una proposta diferent, i boníssima!

Miquel ha dit...

esta muy bien esta propuesta y asi en mini divino
buen finde
peto
miquel

Anònim ha dit...

Mmmm!!
Anna amb préssec molt millor que amb mango!!!
Mglòria de Gourmenderies

Anònim ha dit...

Anna, ja t'ho ha dit la Judith... si ens vols deixar l'enllaç el 15 d'agot agraïrà tenir uns pastissets d'agost tan bons!! :D Que no es tracta de fer-ho el dia, es tracta de tenir el màxim de receptes per fer un recull per poder consultar sempre!
Petonets
Sandra

No tot són postres ha dit...

que bonic i que bo que ha d'estar.

PTNTS
Dolça

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

Anna; Quina delícia de fruita, els prèssecs. és una fruita aromàtica, fresca i amb moltes receptes i adeptacions per cuinar-la. Una bona recepta fetes amb aquestes cassoletes.
Que vagi de gust Anna¡¡ :-D

Et deixo l'adreça i el nom d'un blog nou, que crec que val la pena visitar.

El nom del blog; Terres de Ponent.
L'autora; Concepció.
L'adreça; http://terresdeponent.posterous.com/

Cuina lleidetana, també ha publicat; ensaimades, pa de llet, carxofes farcides... crec que val la pena donar-hi una ullada.
Salutacions Anna¡¡ :-D