Aquests son uns postres típics anglesos, una recepta ben senzilla, que consisteix en una base de fruites, i a sobre una massa cruixent feta amb farina, mantega, sucre i cuit al forn. Es pot fer amb qualsevol fruita, i a la massa de sobre s´hi poden afegir fruits secs. Es pot menjar fred o calent, acompanyar-lo amb nata, gelat o confitura, a partir d´aquí, mil i una combinacions!
Whole Kitchen per la seva proposta dolça per el mes de Setembre, ens convida a preparar uns postres clàssics britànics: Crumble
Ingredients per un motllo de plum cake petit, d´uns 20 cm de llarg.
3 pomes
un grapat de panses
2 cullerades de sucre
El suc de mitja llimona
una mica de canyella (al gust)
50 g de mantega
75 g de farina
50g de sucre
Unes 10 ametlles torrades
Es pelen i es tallen les pomes a la daus una mica grans, es posen en el motllo de vidre! S´hi afegeixen les panses, el sucre, la canyella i el suc de llimona, es remena una mica i cap al microones, fins que estiguin cuites mes o menys uns 7-8 minuts a màxima potència (aneu mirant!)
En un bol, posem la mantega ben freda, la farina i el sucre i ho anem barrejant amb el dits, com pessigant, fins que quedi tot ben integrat. Ha de quedar com una "sorra". Hi afegim les ametlles torrades trencades grossetes. Es posa la "sorra" a sobre les pomes i cap al forn, uns 20 minuts a 200ºC, fins que quedi torradet.
El vaig servir fred, dins d´unes copes, amb una mica de confitura de cireres, i... ja està!
La veritat que està prou bo, el gust de la massa de sobre, em va fer pensar amb les galetes de mantega.
14 comentaris:
Me pierden los crumbles salados y dulces, más estos últimos. El que hoy nos traes se ve riquísimo.
Besos.
No sóc gaire de menjar crumble, però aquest que has fet amb panse me´l menjaria sense contemplacions acompanyat d´un cafè amb llet.
anna ese crumble se ve riquísimo :) Gracias por compartir tu receta.
Besos!
Anna; fet de pomes que tenen mil cares i mil receptes les pomes i les panses... que bo¡¡
Que vagi de gust Anna¡¡ :-D ;-D
Amb qualsevol postre que porti poma em guanyes, què bons!!
Petonets
Sandra
Doncs si ha de fer gustet de galetes de mantega ja me l'estic apuntant. DE segur que m'encantarà. No n'he fet mai, però té mooolts de punts aquest!
Petonets!
muy rico y muy práctico en la presentación en vasito, porque es un postre consistente.
besos.
asi en vaso gana un montón me gusta este crumbre de pomes i panses
peto
me encanta la idea de servirlo frío en una copa, muy bueno!!!!
y gracias a este reto he descubierto tu blog :)
Si si, genial, en vaso gana el 100%.
Petonets
Anna quina presentació més xula dins del got.
Petons
Hola Anna,
mirant les presentacions al Whole Kitchen, he vist el teu bloc amb català, i aquí em tens fen una volteta per les teves receptes.
tens un bloc molt maco! ah! i jo també sóc de Girona.
Vaig estar a punt de fer el meu Crumble de pomes i panses, al final el vaig fer només de poma.
Petons!
Hola guapa! una proposta molt bona! la combinació de fruites m'agraden molt!
Un petonàs
simply stopping by to say hey
Publica un comentari a l'entrada