dimecres, 28 de setembre del 2011

POLLASTRE AMB ESCAMARLANS

Ja som el dia 28, i com sempre, espero l´últim moment per posar la meva recepta per Memòries d´una cuinera...
Aquest mes la proposta era un mar i muntanya, i clar, la primera que em va venir al cap va ser un plat de pollastre amb escamarlans. Es la primera vegada que en faig, que jo recordi, i noi! per llepar-se’n els dits!




 Ingredients:
4 quarts de pollastre
2 escamarlans per cap (doncs seran 8!)
2 cebes mitjanes
2 cullerades de tomàquet triturat
1 l. de brou de pollastre o de verdures
Per la picada:
2 alls
julivert
2 llesquetes de pa fregit o torrat (de barra)
10-15 ametlles torrades
Sal

Comencem salpebrant el pollastre i el rostim en una cassola amb oli fins que estigui be ros per tots costats, el reservem un plat. Posem els escamarlans en la mateixa cassola i els fregim una mica, sense passar-nos, i també els reservem. En la mateixa cassola, hi posem les cebes tallades petites i les anem sofregint lentament fins que quedin ben cuites. Tot seguit afegim el tomàquet i deixem que cogui tot junt uns 5 minuts. El que faig normalment,es tenir sofregit congelat a casa, en porcions, i d´aquesta manera, es va mes de pressa a l´hora de fer qualsevol plat.
Un cop tenim el sofregit acabat, hi posem el pollastre reservat i hi anem afegint el brou, deixant-lo coure uns 20-30 minuts, fins que veiem que el pollastre quedi tou. Mentre cou el pollastre, en un morter fem la picada: primer els alls amb el julivert i quan estan picats, els pa i les ametlles. Es l´hora de posar els escamarlans i la picada a la cassola. La picada la podem desfer prèviament amb una mica de brou. Remenem una mica, perquè es reparteixi bé la picada, rectifiquem de sal i ho deixem coure uns 5 minuts mes, que es barregin tots els sabors.
La salsa ha de quedar espessa, i es molt millor d´un dia per l´altre.
Només ens falta un bon tros de pa i...ja està!




5 comentaris:

Judith ha dit...

doncs aquest cop hem coincidit!!!! a més també ha estat el meu primer cop, i l'Yves ja està desitjant que el repeteixi! jajajajajajaja. Gràcies bonica per participar un cop més!!! molts petonets

QUIMA ha dit...

Te molt bona pinta aquest posllastre amb escamarlans ...........a i m'encanta
petons

Anònim ha dit...

Quin pollastre més bo, aquesta salseta és per no parar de sucar pa!!
Petonets
Sandra

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

Anna; Un bon combinat aquest de, pagesía i barca.
Que vagi de gust Anna¡¡ ;-D

Ingrid ha dit...

Encara que vingui una miqueta tard, m'agrada no perdre'm aquest mar i muntanya que has preparat per memòries!!! deliciós!!!
Un petonet guapa