Fa uns dies una amiga em va porta u una cistella de figues que havia anat a bastar a la figuera de la seva sogra. Ja feia temps que li deia , que quan fossin madures me’n portés algunes que volia fer alguna cosa amb elles, i per fi va arribar el dia, 1,2 Kg de figues!!
En vaig fer una confitura.
Ingredients:
1 kg de figues
250 g de sucre
250 ml d´aigua
Mig canó de canyella
1 llimona
Es netegen i es tallen les figues a quarts, i es posen amb el sucre, l´aigua, la canyella, la pela de llimona i el suc de mitja llimona a macerar en un bol unes 2 horetes. Passat el temps es posa tot dins una olla i es cou tot durant uns 30 minuts, fins que veieu que les figues estan ben cuites i toves, s´ha d´anar remenat perquè no quedi tot enganxat. Un cop cuites es treu la canyella i la llimona, i jo el que vaig fer va ser xafar una mica les figues amb una forquilla per no torbar trossos grossos, però això ja va a gustos. S´omplen pots de vidre prèviament esterilitzats es tapen i es couen al bany maria una 20 minuts. Es treuen del bany maria i es deixen refredar. La confitura ja està llesta! M´en van sortir tres pots petits com el de la foto, i dos de una mica mes grossets.
Moltes gràcies la Ita, la meva amiga, i a la Rosa, la seva sogra, per el quilet de figues!
11 comentaris:
Me encantan los higos y esta mermelada combinada seguro es deliciosa ..me la apunto buen finde MARIMI
Ahir vespre vaig veure la teva melmelada i avui he mirat de comprar figues per fer-ne però no m'han agradat. Em conformo amb la teva que a jutjar pels ingredients ha d'estar boníssima.
M'encanta la de figues
Ciao, Anna! Ho scoperto per caso il tuo blog e lo trovo così carino che ho deciso di seguirlo. Da oggi hai un sostenitore in più! A presto :-)
M'agraden les confitures i ara és epoca de preparar-les.
Petons!
Ana de: 5 sentidos en la cocina
La de figues és la meva preferida!
Bonissima aquesta confitura de figues ¡¡
Te una pinta excepcional ¡¡¡
La meva confitura preferida, la trobo tan bona de figues! El toc de canyella segur que hi queda genial
Petons
Sandra
A mi m'agraden tant que me les hauria menjat totes i no haurien quedat per fer la melmelada!!!! Aquest any no n'he fet, però l'any passat, sí.
Quina bona pinta!
Petons
M'agrada el toc de canyella. És un ingredient que en pastisseria no falla quasi mai. Déu ser deliciosa.
una bona confitura
bona setmana
peto
Ahir horabaixa vaig probar de fer aquesta confitura i pic dir que es excelent!!. Podries compartir altres receptes de confitura? Moltes gracies.
Publica un comentari a l'entrada