dissabte, 30 d’abril del 2011

"XUXES" I NÚVOLS

Aquesta passada Setmana Santa amb els fills d´un amics i el meu fill vam fer un taller de "xuxes" i de núvols. Les xuxes ja les havia fet anteriorment, però els núvols era la primera vegada que els feia i tenia por de decebre els petits xefs que estaven impacients per veure el resultat.


La recepta del núvols l´he tret del blog Webos Fritos, la de les xuxes ja ni m´en recordo!
Com deia els petits xefs em van ajudar moltíssim i van estar molt atents a totes les explicacions, encara que això d´esperar-se tot un dia per poder tastar-les...
Be, aquí va la recepta!

Ingredients pels núvols:
100 g de gelatina amb gust (en vaig fer servir una de préssec del Lidl que es boníssima)
2 sobres de gelatina neutra
200 ml d´aigua
300g de sucre

Es posa a bullir l´aigua amb el sucre.
Quan bull, s´hi aboquen els dos sobres de gelatina neutra i es deixa bullir un parell de minuts remenant. Després s´hi afegeix la gelatina de sabor i es deixa bullir a foc suau uns 5 minuts i es va remenat.
Es deixa refredar, i quan ja comença a quedar espessa i a quallar, es munta amb una batedora de varetes fins que la consistència sigui com la d´una merenga o nata muntada.
Es posa en una safata folrada amb paper film i es deixa refredar unes 12 hores.
Passat el temps, es treu la massa del film (es una mica enganxosa, però consistent) i es talla amb unes estisores o amb un ganivet  a la mida desitjada i s’arrebossa amb sucre glas i ... ja està.





Ingredients per les xuxes:
1 sobre de gelatina de sabors (vaig fer servir de maduixa)
2 sobres de gelatina neutra
200 ml d´aigua
300 g de sucre

El procediment per fer la gelatina es el mateix que l’anterior, només que no es munta al final, sinó que es va posant en motllos petits per fer les diferents formes. Nosaltres vam fer servir uns de glaçons i uns de bombons, això si, abans de posar-hi la gelatina, unteu-los amb oli de gira-sol, perquè sinó les xuxes us quedaran enganxades al motllo i costen molt de treure! Al finar també s’ arrebossen amb sucre glas i .. ja està!



Els núvols son boníssims i les xuxes ni us ho explico! Els nens s´ho van passar d´allò mes be preparant-les i arrebossant-les amb el sucre, però a l´hora de menjar-les em sembla que vam gaudir  mes els grans que els petits!

13 comentaris:

Helena ha dit...

Quina pinta Anna...fantàstica!! encara que això d'haver d'esperar-se, a nosaltres ja ens costa, o sigui que als petits pobres...però segur que el resutat va merèixer l'espera!!! =)
Molts petonets. Helena

tots a la cuina! ha dit...

Han quedat fantàstiques!!!
A nosaltres ens encantes, així que ho hauré de probar!
Fins aviat!

Cristina ha dit...

He vist moltes receptes de xuxes en diferents blocs. No sabia que sortissin tan bé a casa. A tu t´han quedat de botiga.

Anònim ha dit...

Què xules t'han quedat! Les xuxes les he fet alguna vegada, però els núvols me'ls apunto! ;)
Petonets
Sandra

Judith ha dit...

toma!!!! t'han quedat fantástiques!!! a veure si m'animo. Petonets

Anna ha dit...

Son súper fàcils! i queden mooolt bones! La pega es que has d´esperar 12 hores....
GRàciesa tots

A peu coix. Núria Sagués ha dit...

T'han quedat fantàstiques!

Aire ha dit...

T'han quedat molt be! Mai les he fet.. pero ja m'ho apunto. Petons

La cuina de l'Eri ha dit...

Hola!
No tenia ni idea de com es feien! Semblen comprades a les botigues! Què bé que us ho vau passar preparant i menjant-les! Enhorabona. Petonets

Coses de Llàbiro ha dit...

Què xulo fer aquests tallers amb els nens, em sembla una molt bona idea!
Segur que el resultat no els va decebre, han quedat perfectes.

Isabel ha dit...

Te han quedado geniales. Las nubes me han encantado!

Mercè ha dit...

Anna, que bé que us van quedar!! I de ben segur que més bones que les de compra, oi?
Petons!

LILE ha dit...

Quina cucada!!! Les farem aquest CAP de setmana amb els peques, fliparán!!!
Em quedo amb el teu blog que m'ha encantat.
Un petó
Esther
http://comosiempremadreando.blogspot.com