dimarts, 13 de setembre del 2011

SALMOREJO

Ja se que vaig una mica tard, fa temps que l´hauria d´haver publicat, però l´he anat deixant de costat, i ja som al Setembre!
Però com  que encara queda una  mica d´estiu, i per aquí fa molta calor, ecara ve de gust menjar-ne.
El gaspatxo no m´agrada, i com que em pensava que el salmorejo era una cosa semblant, mai m´havia interessat ni com es feia,  ni quins ingredients portava. Pobre de mi! si l´hagues conegut abans...Es tan fàcil de fer, i està tan bo....

Ingredients:

500g de tomàquets madurs
100g de pa sec
1 gra d´all petit
100 ml d´oli
Vinagre
Sal
Pernil salat i ou dur per decorar

Es posa el pa en remull amb aigua. Es trituren els tomàquets amb el túrmix, i s´hi afegeix l´oli, l´all i el pa remullat escorregut, i es segueix triturant fins obtenir una crema fina. Es passa per un colador, per treure les pells i les granes del tomàquet, es rectifica de sal i s´hi posa un raig de vinagre al gust (a mi no m´hi arada gaire) i ... ja està!
A l´hora de servir, s´hi posen uns dauets de pernil salt i ou dur picat.
La veritat el gust de la primera cullerada que vaig fer, em va resultar familiar... em va fer pensar amb el pa amb tomàquet!

3 comentaris:

Helena ha dit...

Annaaaaa!! encara que ja estiguem al setembre...aquest salmorejo entra igual!!!jiji =)
Té una pinta estupenda maca!

Miquel ha dit...

Anna este plato no llega tarde con la calor que hace estos dias y la proxima semana igual, asi que genial y refrescante
peto

LILE ha dit...

Pero com ha de ser tard si fa una calor bestial!!!
I a part el salmorejo és deliciós sempre.
Un petó,
Esther