Aquesta es una recepta típica, però que per falta de temps, jo l´he fet rapideta , però el resultat es bo i es fa en uns 30 minuts.
Amb aquesta recepta participo a Memòries d´una Cuinera on demanaven receptes de Bacallà de quaresma
Ingredients per 2-3 persones
1 pot de cigrons de 400g
150 g de bacallà esqueixat
1 ceba grossa
tomàquet fregit
2 ous
all i julivert
aigua , sal
S´agafa el bacallà esqueixat i es neteja a sota l´aixeta, es posa en un bol amb aigua i es deixa dessalar uns 20 minuts. No tarda gaire, jo li vaig canviant l´aigua sovint i el vaig provant fins que està be de sal.
Es posen a bullir els dos ous fins que estiguin durs.
Mentre es dessala el bacallà, es talla la ceba i es sofregeix fins que quedi ben fosqueta. Després s´hi afegeix 2 cullerades de tomàquet fregit, s´hi donen unes voltes i s´hi afegeix el bacallà, dos voltes mes, i s´hi afegeixen els cigrons (escorreguts i nets) i una mica d´aigua. Es deixa fer la xup xup uns 5-10 minuts, es prova de sal , i abans de apagar el foc s´hi afegeix all i julivert picats, els ous durs tallats, i... ja està!
Com ja us he dit, vaig faltada de temps (i qui no!) i amb prou feines tinc temps de penjar les receptes!
Em sap greu no visitar-vos tant sovint com voldría... a veure si aquest cap de setmana em poso al dia!
4 comentaris:
Hola maca!
Aquest plat serà el meu dinar de demà! El faig exactament com tu. Ràpid, bo, saludable i una bona manera de menjar llegums! Això del temps... que díficil és esgarrapar-lo eh?? Petonets
Bonica!! una manera molt bona de preparar el bacallà!! a mi no m'agrada gaire aquest peix... per la proposta vaig fer una truita, pero amb aquests cigrons, em sembla molt bo i sgur que m'encanta!
Molts petonetss
M'encanta el bacallà, ara tinc moltes receptes, que bé!
M'agrada que sigui ràpida que el temps no sobra...
Moltíssimes gràcies per participar i bon cap de setmana.
aquesta recepta em recorda a quan era petita. Quants anys!!!
Publica un comentari a l'entrada