dimecres, 25 de gener del 2012

UN PARELL DE TRUITES D´APROFITAMENT

Les noies de Memòries d´una cuinera, aquest mes ens proposen fer truites!

De truites en faig de mil maneres, i es que es un plat molt agraït. De xoriç, de formatge, de tonyina, de patates, de carxofes…quasi bé del que es vulgui!
Aquestes d´avui, son per aprofitar restes de verdura que queden per la nevera donant voltes dos dies, i que desprès ja no vol ningú



Una està feta amb la verdura i carn que sobra de l´escudella, la faig molt sovint i hi poso de tot: Patates, pastanagues, cigrons, col, la pilota, la vedella, el pollastre….

L’altra es una que em  va portar la meva mare, feta amb fulles d’escarola, les mes verdes, les que per una amanida no son gaire maques.

Ingredients per la de les restes de l´escudella

Restes de la verdura i carn de l´escudella
Ous (La quantitat depèn de la verdura i carn que tinguem
All i julivert
Sal i oli.

Es talla la verdura petita, i amb la carn que queda, es passa per el 1,2,3.
Es posa la verdura a la paella amb una raig d´oli i es fregeix una mica, que agafi color. S´hi afegeix la carn picada i l´all  i julivert, es cou una estona mes, es rectifica de sal,  i ja la tenim a punt per posar-hi els ous i fer la truita!

Ingredients per la d´escarola:

Escarola (les fulles mes verdes)
Ous (Depèn de l´escarola que tinguem)
Sal i oli.

Es neteja l´escarola i es posa en una paella amb oli i es cou fins que estigui tova, com uns espinacs mes o menys. Es sala i ja s´hi poden afegir els ous i acabar de fer la truita.
No son gaire vistoses i ni gaire “elegants” però son molt resultones i amb una amanida,  ja tens els sopar fet!

11 comentaris:

La Cuina Violeta ha dit...

Hola Anna, de truita amb les restes de l'escudella ja n'he menjat, però d'escarola no. L'hauré de tastar: m'intriga el gust que pot tenir.
Ptnts,
Nani

Miquel ha dit...

truita daprofitamente molt bona

el taller de cuina ha dit...

Caram no hi havia pensat a fer truita amb la carn d'olla!!
Petonets

Judith ha dit...

d'escarola???? aquesta si que no me l'esperava!!! gràcies per participar!!!! petonets

Coses de Llàbiro ha dit...

Nosaltres també en fem amb les verdures del caldo el que no he tastat mai és la d'escarola!!!!!!
Petons i moltíssimes gràcies per participar.

Anna ha dit...

Gràcies a tots! La d´escarola també es nova per mi! Sembla com d´espinacs però amb un gust mes fort, fins i tot vaig pensar que portava alls tendres, però resulta que no!

Lídia ha dit...

Que bona ha de estar aquesta truita amb les restes de l'escudella! La pròxima vegada que faci escudella la provaré.

Per cert, un dubte que no te res a veure amb cuina... Com ho has fet per poder tenir l'opció de respondre els comentaris del blog? Porto dies mirant de fer-ho i no m'aclaro!

Gràcies!
Petons

Mercè ha dit...

Les truites tenen la gràcia que van bé amb tot! Molt bones les teves d'aprofitament.
Petons Anna.

MA de pimientosverdes ha dit...

Truita d'escarola? Això sí que és original! Ho haurem de tastar

La cuina de l'Eri ha dit...

Renoi! Quin assortit de truites més bones!!!! Amb l'escarola ho trobo genial. Petons

Anònim ha dit...

Aquest és el blog perfecte per a qualsevol persona que vulgui saber sobre aquest tema. Saps tant dels seus gairebé difícil de discutir amb vostè (no és que realment vull ... jaja). Que sens dubte posa un nou gir a un tema s'ha escrit sobre això per anys. Una gran cosa, simplement genial!