Aquest cop la Recepta del 15 ens proposa cuinar amb moniatos, un producte de tardor, que em fa pensar amb la fred, amb les fires de Girona, amb els panellets..... les fires seran ben aviat, i la fred sembla que ja arriva!
Buscant una recepta per fer amb moniatos vaig trobar a la biblioteca un llibre de melmelades molt interessant. Es diu Melmelades casolanes, 80 receptes que surten bé,(Nuria Duran i Montserrat Roig.) D´aquí vaig treure la idea de la melmelada de moniatos i dels pastissets. Al llibre diu que amb aquesta melmelada es farceixen uns pastissets típics de Castelló i les Terres de l´Ebre. Buscant, ja vaig trobar la recepta de la massa per fer els pastissets, però no tenia gaire temps i vaig tirar pel dret! un paquet de crestes i tira milles!
La meva recepta varia una mica de la original, hi he posat menys sucre, i morè en contes de blanc.
Ingredients:
Mig quilo de moniatos
Per fer els pastissets, molt fàcil. Es posa una culleradeta de melmelada dins de la cresta, es pinta amb ou batut les puntes perquè quedi ben enganxat, i es tanca pressionat amb una forquilla. Es pinten amb ou batut, i cap al forn, fins que veieu que estan daurades. Es deixen refredar i s´empolsimen amb sucre glas
400 g de sucre morè
1 llimona
mig canó de canyella.
500 ml d´aigua
Es pelen i es tallen els moniatos i es posen en una olla amb l´aigua, el suc i la pela de llimona els sucre i la canyella, i es deixa bullir fins que els moniatos estiguin ben tous. Si fa falta aigua durant la cocció s´hi pot afegir. Un cop cuits, es retira la pela de llimona i la canyella i es tritura tot. Es cou uns 5 minuts mes i ja està llesta. Si la voleu conservar, podeu seguir el procés de la recepta anterior, Confitura de figues.
Per fer els pastissets, molt fàcil. Es posa una culleradeta de melmelada dins de la cresta, es pinta amb ou batut les puntes perquè quedi ben enganxat, i es tanca pressionat amb una forquilla. Es pinten amb ou batut, i cap al forn, fins que veieu que estan daurades. Es deixen refredar i s´empolsimen amb sucre glas
10 comentaris:
Quins pastissets més deliciosos!! I segur que al punt de dolçor! Clar que sí Anna, has fet molt bé de fer servir crestes, hi ha productes ben bons que els hem d'utilitzar!
Moltes gràcis per participar maca!
Petonets
Sandra
Uns pastissets boníssims i ben dolcets.. Jo també havia pensat en fer aquesta recepta! :)
Gràcies per participar!
Petonets!
Uummmm que bons!! Tenen una pinta genial ;)
Petonets
T'han quedat fantàstics. Hem estat a punt de fer el mateix plat...
Què bo! A Mallorca record que quan era petita hi havia cases que feien rubiols farcits de moniato. La foto dels teus pastissets me'ls ha recordat.
Són deliciosos. A casa ens agraden molt. I reserva't uns quants per St. Narcís.
Muy buenos.
Tienen una pinta deliciosa.
Besos
La primera vegada que vaig provar aquests pastissets de moniato va ser a Les Cases d'Alcanar, on estiuegen els meus pares. Estan deliciosos!
Petons!
Anna
A casa hem estat apunt de fer melmelada de moniato per la recepta del 15, però ho hem deixat per més endavant.
Els teus pastissets fantàstics.
Bona cuina
A Mallorca per Pasqua es fan les tradicionals Panades i robiols.
Els robiols tenen la mateixa forma que aquests pastissets i curiosament també es fa de farcit entre d'altres confitura de moniato, de confitura de carabassa, de cabell d'àngel, de confitura de codony....
Però no crec que la pasta sigui igual, són molt bons també
Publica un comentari a l'entrada