diumenge, 26 de juny del 2011

PAVLOVA

La Pavlova es un pastís fet en honor de la ballarina  Anna Pavlova, i està fet d´una base de merengue i a sobre alguna crema o nata amb fruites de temporada.

Per aquesta recepta vaig fer servir el que em va sobrar de fer la coca de Sant Joan: Les clares  de fer la crema, i la crema de sobre la coca, que com que era la primera vegada que en feia, no  vaig calcular gaire bé les mides, i  m´en va sobrar molta.
La veritat es que a mi la merengue no m´agrada gaire, per no dir gens, però amb la crema i la fruita, va quedar prou bona.

Whole Kitchen en la seva proposta dolça del mes de Juny, ens convida a preparar un clàssic de la rebosteria: La Pavlova
Ingredients per la merenga
4 clares d´ou
250g de sucre
Suc de llimona
La recepta de la crema, la podeu trobar aquí, el que jo he fet es posar-hi mes maizena,( 40 g en lloc de 30g)  perquè  quedes mes espessa.
Mango i nectarines per acabar el pastís.

Per fer  la  merengue , es munten lles clares a punt de neu, i quan estan ben fortes, s´hi afegeix el sucre a poc a poc,  un raig  de suc de llimona, i es segueixen  muntant fins que quedi brillant, i ben consistent.
Es posa el merengue en una màniga pastissera i es fa la base, la podeu fer com vulgueu! Es posa al forn a una 80-90ºC duran 1h 30’ - 2h, fins que quedi dur per fora, i no es trenqui. Jo les vaig fer individuals, i m´en van sortir unes 8 unitats.
Es deixen refredar i  a partir d´aquí  deixeu volar la imaginació! Com us he dit, vaig posar-hi crema i dauets de mango i nectarines, però es pot omplir amb nata i maduixes, crema de xocolata i fruits vermells...

Espero que us agradi!






8 comentaris:

Gourmenderies ha dit...

Hola Anna!
Quina Pavlova més original! i exòtica!

Salutacions,
Mglòria

Cristina ha dit...

Què bonic aquest tutú i superrefrescant amb aquest farciment de fruita.

Unknown ha dit...

te ha quedado preciosa , meha encantado , felciidades y besitos de COCINA CON CATALINA

El Hada de las Tartas ha dit...

Qué bonita y refrescante! Un besito:)

Margarida ha dit...

A mi m'encanten les pavloves, i això que les merengues no em deien res abans de tastar una pavlova! Deu ser la crema i les fruites que l'acompanyen que la fan tan bona! Com aquesta que tu ens portes!
Petons

La cuina de l'Eri ha dit...

Hola!
Què maca que t'ha quedat.... Es veu tan maca, que tot i que jo tambpoc sóc massa de merenga, aquesta me la menjaria ben a gust!
Petons

Judith ha dit...

no n'he fet mai! però segur que m'agradaria!!!! molts petonets

Mercè ha dit...

Anna, veig que jo igual que tu! No sóc gens de merenga, però així petitones i amb la fruita passen força bé. :)
Petons!