dissabte, 4 de juny del 2011

PASTÍS D´ESCALIVADA

Una altre recepta ben fàcil de fer!
Aquesta recepta li agrada molt a una amiga meva, la  Jesi, que sempre que l´ha de fer em truca per demanar-me els ingredients! Aquí la tens Jesi, però si vols em pots trucar igualment!


Els pebrots la ceba i l’albergínia, molt millor si son escalivats al foc,  però sinó, feu com jo, al forn, i si teniu molta pressa, al micro, que tampoc queda malament.

Ingredients:
3 pebrots vermells grossets
2 albergínies grossetes
3 cebes normals
4 ous
200 ml de nata
3-4 llesques de pa de motllo
oli, sal i pebre

Es posen els pebrots, l´albergínia i la ceba nets en una safata de forn i es couen a uns 200ºC fins que estiguin tous i la pell quedi negre. Es treu la safata del forn i es tapa amb un drap i es deixa que es refredi (això diuen que va bé per pelar millor els pebrots!) Si ho feu al micreo, es couen fins que estiguin tous i prou. Es pelen els pebrots, l’albergínia i les cebes i es deixen escorre una bona estona, quan mes aigua deixin anar millor, mes consistent ens quedarà el pastís.
Es trituren les verdures amb el túrnix i s´hi van afegint la resta d´ingredients, els ous, la nata i el pa esmicolat, ha de quedar ben fi. Al final s´hi posa sal pebre i oli al gust. Es posa en motllos petis o en un de gran tipus plum cake i cap al forn a uns 200ºC durant uns 25 minuts si ho feu en motllos petits, i uns 40 minuts si ho feu en un de gran, ara que la millor manera es punxant-lo amb un ganivet fins que surti net, això no falla!
Es deixa refredar, es desemmotlla i.. ja està!
Queda molt bé amb olivada, amb unes anxoves, i fins i tot amb una mica de pesto, això ja va a gust del consumidor.



Aprofito per recomanar-vos un blog que esta de sorteig, El raconet de la meva cuina. Es de la Helena, que està molt contenta perquè ha arribat a les 3000 visites! Felicitats Helena! 



10 comentaris:

LILE ha dit...

M'agrada molt aquesta idea! Faig sovint escalibada. Així canviem una miqueta.
Petonets,
Esther

Helena ha dit...

Ummm...qué bona aquesta recepta!!! jo en faig molta d'escalivada i, o la serveixo tal qual o en amanida, però aquest pastís és genial!! me l'apunto... i gràcies pel comentari del sorteig, ets un amor!!!jiji =)
Petonets guapa! Helena

No tot són postres ha dit...

Que bo!!! Ja tinc un altre primer plat o un altre recepta per als pica-piques de les revetlles.

Gràcies

PTNTS
Dolça

Judith ha dit...

m'encanta l'escalivada! així que m'apunto al recepta pel róxim cop que en faci! petonetsssssssss

Cristina ha dit...

Operació bikini? Tant se val...què bona i amb llesques de pa, deliciosa!

La cuina de l'Eri ha dit...

Amb el que m'agrada l'escalivada, la propera vegada que en faci faré una mica més per fer aquest pastís que pinta molt bé!
Petons

Coses de Llàbiro ha dit...

Que bona així l'escalivada. A mi em toca com tu, fer-la al forn!
Petonets.

Ruben ha dit...

Aquest pastís és un clàssic a ca la sogra... cada àpat important en cau algun :-)

La Taula d'en Bernat ha dit...

La meva àvia Maria també té la mania que l'escalivada s'ha de fer al foc, però les noves generacions ens hem aficionat al forn... Sigui com sigui, t'ha quedat un pastís espectacular i segur que molt bo!

Petons!
Anna

Mercè ha dit...

Anna, que bo que ha de ser aquest pastís d'escalivada!! I ara s'apropa la temporada! ;)
Petons!