dimecres, 29 de juny del 2011

COCA DE SANT JOAN

Aquesta es la meva aportació a Memòries d´una cuinera, que aquest mes ens proposaven fer coques de Sant Joan.
Tot i que m´encanten aquest tipus de masses, no m´han quedat mai bé del tot. Ja em va passar amb el tortell de reis, que ja era bo, però una mica dur, i amb aquesta coca també, era molt bona de gust, però la textura, no em va acabar de convèncer, era massa espessa. Si algú  te algun consell o truc perquè això no passi, agrairia molt que me l´expliqués !



Ingredients: (en surten dues de normaletes)

Per la massa mare
100g de farina de força
100ml de llet tèbia
30g de llevat fresc

Per la coca
350g de farina de força
100g de sucre
45g de llet
2 ous
80g de mantega
La pell d´una llimona
Una mica de sal
Si es vol, aroma de vainilla o aroma de flor de taronger (jo no n´hi vaig posar)

 Per la taronja confitada
 2 taronges
400 ml d´aigua
400g de sucre

La recepta de crema, la podeu trobar aquí, el que jo he fet es posar-hi mes maizena (40g en lloc de 30g perquè quedi mes espessa)


Per fer la taronja confitada, es posa al foc l´aigua i el sucre, i quan comença a bullir, s´hi afegeixen les taronges tallades a rodelles, i es deixen bullir a foc suau fins que estiguin confitades, uns 45'-1h
A la coca, només hi vaig posar taronja confitada, que m´agrada molt, avantatges de fer-la a casa, que no queden totes les cireres i el melò confitat, i que desprès has de llençar perquè ningú es menja!

Per fer la coca, em vaig basar en una recepta del bloc Gastronomia & Cia, tot i que allà ho expliquen amb la thermomix, i jo ho vaig fer amb la manomix!

Primer de tot hem de fer la massa mare, es desfà el llevat amb la llet una mica tèbia i desprès es barreja amb la farina, i es deixa reposar tota la nit en un lloc fresc i tapat.
L´endemà, vaig posar la farina en un bol, i hi vaig anar afegint la resta d´ingredents, juntament amb la massa mare. Em va quedar la massa una mica líquida, i hi vaig afegir farina fins que em va agradar la textura. Desprès la vaig amassar durant uns 10 minuts. Un cop amassat vaig  estirar les coques mirant que quedessin primetes, i les vaig deixar llevar una horeta (fins que doblin el volum). Mentre vaig fer la crema. Un cop llevades, vaig decorar amb la crema, la taronja confitada i ametlles filetejades i cap al forn a uns 200ºC durant uns 30 minuts, fins que vaig veure que estava daurada i cuita. Un cop treta del forn, la vaig pintar amb l’almívar de la taronja, perquè em quedés una mica mes brillant, i... ja està.



9 comentaris:

Judith ha dit...

Quina coca més bona! sí que és complicat fer brioix, de fet aquest cop ha estat el primer cop que n'he fet! i tot i que m'ha passat una miqueta com a tu, suposo que amb la pràctica anirem millorant!!!! Moltíssimes gràcies per participar! arribes just a temps! jijijijiji Petonets

Coses de Llàbiro ha dit...

T'ha quedat perfecte i el que més m'ha agradat es que has confitat les taronjes, si senyora, una coca totalment artesana!
Petonets i moltíssimes gràcies per participar al memòries.

Cristina ha dit...

Anna, sol passar al principi...és anar provant fins que li trobis el truquet.

LILE ha dit...

Fa una pinta boníssima!! Jo m'agafaria un tall, peró ara mateix.
Un petó gegant,
Esther

CAN JOAN I SARA ha dit...

Tiene buen aspecto !!!
Petons
Joan i Sara

ospanacar ha dit...

Te ha quedado preciosa. Nunca la he probado, pero debe de tener un sabor muy rico. Un besin

Judith ha dit...

MMmmmm quina bona pinta amb aquesta crema pel cim segur que estava deliciosa!!

Miquel ha dit...

una muy buena coca y con todos los ingredientes
echos con la manomix perfecto y me encantan las cocas asi.
peto
miquel

La Taula d'en Bernat ha dit...

Hola Anna,
Moltes gràcies per deixar un comentari al meu blog, axií he pogut descobrir el teu... Tens un smunt de receptes molt apetitoses. Els rotllets de guacamole també els tinc pendents!

Fins aviat!
Anna