dijous, 15 març de 2012

HUMUS DE LLENTIES

L´humus normalment es fa amb cigrons, però m´ha fet gràcia provar-ho amb llenties que tal quedava. No m´ho he inventat jo, ja ho havia vist per la xarxa, però no se pas on! La veritat es que es una recepta ben senzilla de fer, i  es pot adequar als gustos de tothom, posant o traient un ingredient o altre, això si t´han d’agradar les llenties!

La dificultat d´aquesta recepta va ser el trobar el Tahini, un pasta feta amb sèsam, i que jo no he trobat! (no dec haver buscat bé!) Així doncs que la vaig fer! Buscant per la xarxa vaig llegir aquí que tampoc era tant difícil de fer, i cap allà que vaig anar! No se si els resultat s´assembla gaire al tahini que venen, però m´ha agradat provar de fer-lo i el resultat no es dolent.

Aquesta recepta va directa ala Recepta del 15, que organitzen Els fogons de la Bordeta i Xocolata desfeta



Ingredients per l´humus:

250g de llenties cuites
1 gra d´all petit
El suc de mitja llimona
1 o 2 cullerades de tahini
1 pols de comí
Oli
Sal
Aigua per si ens queda massa espès!


Ingredients pel tahini:

Sèsam
Oli de gira-sol o de sèsam (també he llegit que es pot fer amb aigua)
Sal

Per fer el tahini, es posen les llavors de sèsam en una paella, i es torren una mica, just fins abans que comencin a saltar. Les posem en el pot del túrmix, hi afegim oli a ull, que cobreixi mes o menys les llavors, i ho triturem tot. Posem una mica de sal i ja està! La veritat es que la cosa de fer-ho amb el túrmix no va ser  fàcil, no va quedar una cosa gaire fina, però com diuen..a  falta de pan….La propera vegada provaré amb la picadora i afegir l´oli desprès a veure que tal.

Per fer l´humus, es posen les llenties en el pot del túrmix (thermomix  o altres estris similars d´última tecnologia per els/les afortunades.) i s´hi afegeix el suc de la mitja llimona, el gra d´all, el pols de comí, una mica de sal i un bon raig d´oli, i es tritura tot. Provem de gust i rectifiquem de sal, comí...i si es massa espès,s´ hi afegeix una mica d´aigua. Es posa en un bol ben maco i cap a taula! Amb uns bastonets de pastanaga o de pa està boníssim.


13 comentaris:

Els fogons de la Bordeta ha dit...

M'encanta l'hummus de llenties! A casa en fem sovint i triomfa. Quan no tenim tahini (passa sovint) hi posem sèsam triturat i avall! jejeje
Moltes gràcies per participar maca!
Petonets
Sandra

Judith ha dit...

ha d'estar boníssim Anna!!!! apuntat per fer-ho ben aviat. petonets

Miquel ha dit...

una buena idea esta hummus
peto

MaR BV ha dit...

Bonissim...i amb els palitos que he fet jo..ja tenim un aperitiu llest!! Genial. Petons.
MAR, de El que no mata enrgeixa

A la cuina, amb un parell d'ous. ha dit...

Molt bò aquest hummus de llenties. Ha de ser deliciós.
Petons.
Belén

La cuina de l'Eri ha dit...

Molt bé Anna!!! Em sembla que aquesta recepta caura ben aviat. Petons

Gemma ha dit...

Hola Anna, quan de temps sense passar pel teu blog, però som tants...
No he provat mai l'hummus, ni de cigrons ni de llenties, i diuen que és molt bo. Potser algun dia m'hi animo.
Bé, miraré de passar més sovint, però ara em posaré al dia una mica de tot el que has cuinat.
Una abraçada, bonica!

ESfruita ha dit...

Bona idea l'hummus de llenties, ha d'estar boníssim! Amb un tallet del pastís de musse que proposaves dimarts tens un àpat ben complert i deliciós. I esque s'han d'aprofitar les maduixes, que el mes que v´é, s'acaba la temporada.

Avui, de fet, hem penjat el calendari de fruita i el de verdura al bloc d'Esfruita perquè puguis conèixer quina és la millor temporada per comprar les fruites i verdures que pots trobar a esfruita.com, la botiga online de fruites i verdures de qualitat.

www.esfruita.com/assessorem/calendari-de-verdura
www.esfruita.com/assessorem/calendari-de-fruita

Us recordem que si feu clic a "m'agrada" a la pàgina de Facebook d'ESfruita, aconseguireu un 25% de descompte en la primera compra. A què esperes?

facebook.com/Esfruita

Silvia ha dit...

¿Por qué no? Tiene que estar bien bien rico.

Besos.

Isabel ha dit...

Hola!!
Que bueno el humus, solo lo comí una vez y me encantó, ya es hora de prepararlo otra vez.
Gracias por compartirlo.

Un saludo.

Albert ha dit...

A m'agrada molt la cuina marroquina...bona feina!

surfzone ha dit...

Trobaràs tahina a qualsevol herbolari o botiga de dietètica. En pots comprar un pot i tenir-lo mesos i mesos a la nevera, no es fa malbé (vaja, a mi no se m'ha fet mai malbé i tampoc en gasto molt sovint).
Ahir mateix vam menjar hummus de cigrons amb albergínia, és deliciós; per a la propera, intentaré fer-lo amb llenties, a veure com surt :-)

Anna ha dit...

Gràcies surfzone, mirarè a la dietetica del poble
Petons

S'ha produït un error en aquest gadget