dimarts, 28 de febrer del 2012

PASTÍS DE MOUSSE DE IOGURT I MADUIXA

Un bon pastís per un aniversari, com el que demanaven les noies de Memòries d´una cuinera aquest mes.
Ja feia dies que veia maduixes al supermercat, però em resistia a comprar-les. Al final van caure, i es que es veien tan maques!! Em van anar ideals per fer aquet pastís, que potser es mes de primavera, però amb la caloreta que feia aquets  dies, va venir d´allò mes bé!
Avis: la parrafada que ve a continuació es “important”, però el pastís  no es gens difícil de fer.



Ingredients:

Per la base:
150g de galetes de xocolata
80g de mantega

Per la mousse de iogurt amb maduixa
3 iogurts grecs
250 ml de nata per muntar
70 g de sucre
8g de fulles de gelatina. Les que jo compro son de 1,66g o sigui que 5
200g de maduixes triturades

Per la cobertura de maduixa
250g de maduixes triturades
40g de sucre
4g de fulles de gelatina, 2,5 fulles  de les de 1,66g

Per decorar:
Maduixes i xocolata per fondre

Per fer la base de galeta, es trituren les galetes(també poden ser galetes maria normals) i s´hi afegeix la mantega desfeta. Es barreja bé i es posa a la base d´un motllo desmuntable, pressionat i repartint-ho bé. Es posa al forn a uns 200ºC fins que es torri una mica. Si el forn es calent amb uns 5 minuts n´hi ha prou. Es deixa refredar.

Per fer la decoració de maduixes del  contorn del pastís, es posen al voltant del motllo les maduixes tallades per la meitat, mirant que quedin ben assentades sobre la base i ben apretadetes a la paret del motllo.

Per fer la mousse,  en  un bol hi posem els 3 iogurts, les maduixes triturades i el sucre. Muntem la nata i també l´hi afegim. Es barreja tot bé amb compte que no es baixi la nata.
Posem la gelatina en remull amb aigua freda. Quan està hidratada, es treu l’excés d´aigua, i es posa al microones perquè es desfaci. Amb uns 20 segons n´hi ha prou, però això si que s´ha d´anar mirant! Un cop desfeta  s´aboca a la barreja de iogurt, nata i maduixes i es remena bé perquè quedi la gelatina ben integrada. Es posa a dins el motllo amb mooolta suavitat, a fi de no moure gaire les maduixes que tenim posades.
Es deixa quallar a la nevera unes dues hores abans de posar-hi la capa de maduixa de sobre.

Per fer la capa de maduixa de sobre, s´hidraten les fulles de gelatina en aigua freda i un cop hidratades, s´escorren i es fonen la microones. Un cop desfetes, es barregen amb  les maduixes triturades i el sucre i ja es pot posar a sobre la capa de iogurt del pastís. Es torna a posar a la nevera fins que quedi tot totalment quallat.
 Jo normalment faig aquest pastissos d´un dia per l´altre, i així m´asseguro que queda bé!. Per fer la decoració de sobre, només s´ha de desfer una mica de xocolata per fondre al micro, posar-la dins una màniga pastissera i deixar volar la imaginació.



Per fer aquest pastís m´he inspirat en una recepta de la Mercè de Cuina per llaminers, aquí us deixo l´enllaç. Ja veureu que s´assemblen com un ou a una castanya!
La decoració del voltant l´he vist en varies revistes però la meva intenció era que les maduixes quedessin totalment cobertes de la mousse. La culpa es del motllo!!! Bé, no, es meva per fer servir un motllo massa gros, de 25 cm,  però no ha quedat malament oi?

I per últim,  i ja acabo:

                     MOLTES FELICITATS A LES NOIES DE MEMÒRIES D´UNA CUINERA

10 comentaris:

Visc a la Cuina ha dit...

Un pastís ben bonic, i amb molt de gust!

Miquel ha dit...

un señor pastis,molt bo
peto

Coses de Llàbiro ha dit...

Iogurt amb maduixa, ha de ser bo per força!
Petons i moltes gràcies per participar al memòries.

Marina - BlauKitchen ha dit...

Deu d'estar molt bo! nona combinació.
Petons

La Cuina Violeta ha dit...

Iogurt i maduixa? una excel·lent barreja.
Nani

Judith ha dit...

aquest tipus de pastissos són un encert! i mñes si són de maduixes. moltes gràcies per participar. molts petonets

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

Anna; Un molt bon pastís de maduixa,i un molt bon encert en "caure" en comparar les maduixes i fer-lo.
Que vagi de gust Anna¡¡
Salutacions¡¡

garlutti ha dit...

ANNA ...UFFFF .. estos pasteles son un vicio ..en mi casa se ponen de los nervios cuando los hago ..están deseando comerselo ..jeje ..es que mis ardillas con settibles para estos pastgeles con fresa y yogourt ...preciosisimas fotos bsssMARIMI

Silvia ha dit...

Ostres hahaha no m'ho puc creure ... demà vaig a casa d'una noia que avui fa anys i he pensat ..va faràs un pastís de mousse de meduixes ... he buscat a google ...i.... sorpresa la primera recepta que trobo ...la teva ... si és que ets una artistassa ..Jo però provaré de posar yougurt de soja i crema de llet de soja també ...ja t'explicaré com ha quedat.Ara vaig a comprar els ingredients ..Molts petons guapa i moltes gràcies pel teu manífic blog

Silvia ha dit...

Anna el resultat va ser espectacular!! bonissim ara tothom en vol la recepta i jo els he recomenat el teu blog... hehehe un peto!