Com que mai havia fet pa, vaig optar per fer-ne un de senzill a veure com sortia i si em quedava bé. Amb l’únic que vaig deixar volar la imaginació va ser a l´hora de donar-li forma.
Ingredients:
15g de llevat fresc
675g de farina de força
420ml d´aigua tèbia
50 g d´oli
10 g de sal
Llavors de rosella, sèsam i ceba deshidratada per decorar.
Es desfà el llevat amb l´aigua i es deixa reposar uns 10 minuts. En un bol es posa la farina, la sal i l´oli, i es fa un forat al mig on s´hi va abocant la barreja del llevat i l´aigua. S´ha d´anar barrejant amb la ma fins que quedi una massa que puguem manipular bé. En a quest punt es posa sobre el marbre, en el meu cas, i es va amassant fins que quedi una massa amb una textura homogènia i llisa, uns 20 minuts, que no s´enganxi a les mans (si cal afegir mes farina) Un cop ben amassat, es posa a la nevera en un bol tapat, i es deixa llevar tota al nit. L’endemà, es treu i es torna amassar una estona, uns 10 minuts, i es fan les porcions i formes diferents que es vulguin, s´hi posa la rosella , el sèsam o la ceba deshidratada al gust i es deixa reposar el pa ja format uns 30 minuts abans d´entrar al forn. Un cop reposat, es cou al forn a uns 200ºC i el temps dependrà de les mides i formes del pa.
Tota la casa va quedar amb una olor de pa fantàstica, i a l’endemà encara estava tou!
5 comentaris:
El primer pa?! i t'ha sortit així? es nota que tens bona ma, perquè té una molla i un aspecte inmillorable! Crack!!
Clar que no passa res, moltes gràcies per participar!
Petonets
Sandra
Un pa preciós.
On compres la ceba deshidratada?
Et perdonarem el día de retard!jiji... :)
T'ha quedar genial!!! Petons
més val tard que mai!!!! petonets
Ja m'agradaria que el meu primer pa em quedés tan esponjós i bonic com els teus. Felicitats!
Petonets!
Anna
Publica un comentari a l'entrada