dijous, 10 de novembre del 2011

CARQUINYOLIS DE XOCOLATA I FESTUCS I PRIMER ANY DEL BLOC!

Avui, fa justament un any, a aquesta mateixa hora mes o menys, vaig publicar la meva primera entrada al bloc, una recepta de carquinyolis. I per celebrar aquest anyet, he pensat que el millor seria versionar els esmentats carquinyolis.


La veritat es que no m’esperava arribar a l´any, i estic molt contenta! El vaig començar mig en secret, (ben bé varen passar uns 3 mesos fins que hi vaig explicar a algú!) perquè em feia por deixar-lo a mitges, que no fos prou interessant el que hi publiques o.... ves a saber tu! I al contrari, només m’ha portat que alegries, conèixer un munt de blocs i gent molt interessant, que com jo els hi agrada la cuina i descobrir noves receptes, nous ingredients, algun que altre truc... però sobretot molt de companyerisme i molts ànims per seguir amb això molts anys mes! Moltes gràcies a tots!

I ara anem per que toca, la recepta dels carquinyolis amb xocolata i festucs, altrament dits pistatxos.
La recepta mare la trobareu aquí, i l’únic que he fet, es afegir-hi cacau en pols, baixar la quantitat d’anís i canviar les ametlles per festucs, i ja està!



Ingredients:

150 g de farina
100 g de sucre
1 culleradeta de llevat en pols
1 ou
Festucs, no el vaig pesar però això al gust!
10-15 ml d’anís
Tres cullerades de postres de cacau en pols (Valor)

Es barregen tots els ingredients començant per l’ou, el sucre, l’anís,  i per últim la farina, el llevat i el cacau tamisats. Al principi es pot barrejar amb les varetes de la batedora, però al final costa molt i es millor fer-ho amb les mans. Quan estigui tot ben barrejat s´hi afegeixen els festucs. La massa es  una mica enganxosa, per treballar-la millor,  em vaig mullant les mans amb una mica d´aigua.
Amb la massa es fan unes tires d´uns 3 cm d´ample per 1 cm d´alt i uns 30 de llarg i es posen a la plata del forn amb paper vegetal a sota. Es couen uns 30 minuts al forn a uns 200ºC, fins que comencin agafar color i estiguin una mica durs. En aquest moment es treuen del forn, es deixen refredar uns minuts i es tallen a la mida del carquinyoli. Es tornen a posar al forn ben escampats i es deixen coure fins que estiguin ben cuits (queden durs) uns 5 minuts mes.


Em sembla que el propòsit d´aquest any, serà millorar una mica les fotos ; )






9 comentaris:

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

Anna; Per molts anys¡¡ Estic convidat a menjar algún d'aquets carquinyolis, si encara hi són?
Per molts anys un altre cop i que vagin de gust aquets carquinyolis Anna¡¡ :-D ;-D

Unknown ha dit...

moltes felicitats pel primer anyet i que en siguin molts més!!!

ANA ha dit...

M'agrada aquesta versió de carquinyolis, i felicitats pel blog.

Petons!
Ana de: 5 sentidos en la cocina

QUIMA ha dit...

Moltes felicitats ana, per questa primer aniversari !!!! ......tene molt bona pinta aquests carquinyolis.

A peu coix. Núria Sagués ha dit...

Caram caram. Amb xocolata incorporada!
Felicitats pel bloc

Judith ha dit...

Motíssimes felicitats!!! ara per uns quants anys més!!! Aquests carquinyolis amb festucs t'han quedat perfectes!!! petonets

Nina's Kitchen ha dit...

Felicidades!!!! y que cumplas muchos mas!!! Tengo muchas ganas de hacer carquiñolis, a ver si me pongo un día de estos!!! Besos.

Coses de Llàbiro ha dit...

Per molts anys, com t'entenc amb això de la vergonya...
Una bona receptar per a celebrar.
Bon cap de setmana.

Miquel ha dit...

moltes felicitats per la recepta i cumple blog
bon cap de setmana