dimecres, 18 de maig del 2011

PASTÍS D´AMETLLES

La veritat es que la farina d´ametlles només la feia servir per fer els panellets. Però gràcies al blog, he anat descobrint receptes on s utilitza i,  ostres tu! que son molt bones! El primer van ser els financiers, que no n´havia sentit a parlar mai en la vida, i el resultat son uns pastissets molt fins i que entren molt be, i ara aquesta recepta, que l´he trobat en la revista Lecturas, i que es fa en un plis plas i es molt bona! Atipa una mica, no es gaire dolça, i que amb la companyia d´un vi dolç, et fa passar una bona sobretaula.
 Aquest pastís el vaig fer per portar a casa la meva sogre, que ens va dir si volíem anar-hi a dinar unes 3 hores abans! Com ja es costum, sempre porto alguna cosa de postres (son els meus conillets d´indies) i aquesta vegada no podia ser menys, o sigui que vaig obrir la revista i la primera que vaig trobar!


Allà ho feien en format individual, per 4 pastissets, i feien servir la meitat d´ingredients. Jo la vaig fer gran perquè érem molts i no tenia temps d´entretenir-me a fer-ne de petites.

Ingredients:
1 làmina de pasta brisa
4 ous
200g de sucre glas
200g de farina d´ametlles
200g de mantega
4 cullerades de farina
Ametlles laminades i sucre glass per decorar


Es cou la pasta brisa en blanc ( jo la punxo i hi  poso cigrons secs perquè no pugi, ho explico mes bé aquí) mirant que no quedi gaire torrada de les puntes, perquè ha de tornar a anar al forn.
Mentres es cou, es barreja l´ametlla amb el sucre i la mantega fosa. Quan s´ha refredat una mica, s´hi afegeixen els ous  un per un i al final la farina.
Un cop cuita la pasta es deixa refredar i es farceix amb la crema que hem fet. S´hi posen ametlles laminades per sobre i s´enforna uns 10-15 minuts a 200ºC, fins que estigui daurada i cuita ( es va punxant amb un ganivet, fins que surti net) Es deixa refredar i per últim s´hi escampa una mica de sucre glas, i... ja està!


Quan la vaig tenir feta, em va recordar una recepta que ja havia vist,  pensant, pensant em va venir al cap una de la Carme de Dulces Bocados. S´hi assembla una mica, i ella posa melmelada de nabius a la base. A la propera ho provo!

12 comentaris:

QUIMA ha dit...

Si que té bon pinta aquest pastis d'amtlles. La veritat es que els pastisson amb farina d'ametlal ueden molt bons. T'ha quedat de cine ¡¡¡

LILE ha dit...

M'agradaria molt tastar-lo. La imatge és deliciosa, tastar-lo seria millor.
Petonets maca,
Esther

Anònim ha dit...

M'agraden molt els pastissos d'ametlles, me l'apunto que té molt bona pinta!!
Petonets
Sandra

A peu coix. Núria Sagués ha dit...

Un pastís fantàstic!

La cuina de l'Eri ha dit...

Hola!
A mi els pastissos amb ametlla m'encanten!!! Encara que no sigui massa dolç i atipi una micona valdrà la pena tastar-lo! Petons

Miquel ha dit...

un pastis maravilloso y con la harina de almendra mas
peto
miquel

Cristina ha dit...

Noia, la foto de tall és l´allò més temptadora...Jo he comprovat que les fetes en un plis-plas de vegades surten més bones que les ja planificades...Et va sortir molt bé.

Coses de Llàbiro ha dit...

Bona, bona!
Jo la farina d'ametlles també l'he fet servir per fer galetes.
Petonets.

Margarida ha dit...

És que les ametlles queden bé en qualsevol pastís. I aquest, vés, mira que ràpid es fa i lo bé que vas quedar quan el vas portar a casa dels sogres! Seran els teus conillets d'Índies, pe4rò deuen estar encantats amb una jove tan eixerida a la cuina!!!
Petons

Alfons ha dit...

un pastís molt fi i delicat... molt apropiat per anar de visita a casa dels sogres!!
Una abraçada

Silvia ha dit...

Qué pastel más requetebueno. Ideal para esta tarde de domingo con un chocolatito... Abajo la operación bikini ;)

Besos.

Carmen ha dit...

Son boníssims aquests pastissos i si l'acompanyes amb una mermelada de fruits vermells, t'encantaran.
Moltes gràcies per l'enllaç, encara que no calia ;-))
Petonets