dimarts, 31 de maig del 2011

BOMBONS

La proposta de Film and Food d´aquest mes es molt divertida, havíem de preparar una recepta que agrades a una altre persona i a mi em va tocar preparar Bombons per la Marisa de Bon appétit. A part de preparar bombons, que no n´habia fet mai, he conegut un nou bloc.


Mirant el bloc de la Marisa, no he trobat bombons, però si que he vist que tenia algunes receptes amb fruites, i per aquí vaig tirar a l´hora de fer els bombons.  S´han de millorar bastant, però per ser la primera vegada estic mes que contenta!
En vaig fer poquets de cada gust, i amb la xocolata que em va sobrar, vaig fer alguns altres bombons improvisats amb quatre coses que tenia per casa. Us els ensenyo tots!


Els principals son bombons de xocolata blanca amb un farcit de melmelada de cireres i bombons de xocolata negra amb farcit de confitura de llimona (li he de donar sortida, que en tinc molta)


Ingredients
Per uns 6 bombons de cada, contant que em va sobrar xocolata  per fer els altres!
Xocolata blanca per fondre 150g
Xocolata negre per fondre 150g
Melmelada de cireres amb trossos (o la que mes us agradi)
Confitura de llimona (aquesta es feta per mi! )



Primer de tot, s´han de  tenir uns  motllos per bombons, jo en tinc uns que només havia fet servir per fer xuxes.,  Per fer aquesta recepta no m´ han anat gaire bé, perquè son petits, millor uns una mica mes grossos, però que hi farem.
Es fon la xocolata blanca al micro mirant que no es cremi, es treu i es va remenat fins que baixi una mica la temperatura. Per anar bé, la xocolata s´hauria de temperar, però com que no tenia gaire temps, i no tinc termòmetre, vaig anar per la via ràpida! Si voleu veure com s´atempera la xocolata podeu mirar el bloc de la Mercè, Cuina per llaminers,  que explica perfectament com temperar la xocolata, i preparar uns bombons fantàstics!.  S´omplen els motllos amb la xocolata fins a dalt de tot, es treu l’excés de xocolata amb una espàtula, es donen uns copets perquè no quedin bombolles, es gira el motllo i es deixa caure la xocolata, d’aquesta manera queda la xocolata dels voltants i cau la del mig, just per posar-hi el farcit. Es deixa refredar la xocolata del motllo. Un cop freda, s´hi posa al mig una mica de melmelada de cirera, i es cobreix amb mes  xocolata i es torna a igualar la superfície amb una espàtula. Es reserven els bombons fins que estiguin ben freds, es desemmotllen i ja està!
El procediment per fer el  de xocolata negra amb confitura de llimona, es el mateix.

Ara venen els bombons amb les restes de xocolata:





Vaig agafar un motllo cuadrat i vaig fer dues capes de xocolata, una de negra i l´altre de blanca barrejada amb arròs inflat de xocolata (xoco crispies) . Vaig esperar una estona entre capa i capa.  Un cop freds els vaig tallar a quadrades. Els altres son de xocolata negra amb nous picades, fent servir la mateixa tècnica que els anteriors, i els de dinosaures, per el meu fill, son  amb les restes de tot, xocolata blanca i negre barrejada, que no s´ha de llençar res!

Be  Marisa espero que t´agradin, espero que us agradin a tots
Molts petons

14 comentaris:

A peu coix. Núria Sagués ha dit...

Crec que t'han quedat molt bé i els que has fet amb les sobres també. No sembla que sigui el primer cop que en fas.

Ingrid ha dit...

Uns bombons deliciosos!! t'han quedat genials!!! tenen un aspecte boníssim!!
Moltes gràcies per participar bonica!!
Un petó enormee

Helena ha dit...

Els que més m'agraden...les dels dinosaures!!!jajaja...t'han quedat tots genials!!! =)
Un petonet. Helena

La cuina de l'Eri ha dit...

T'han quedat preciosos! Segur que li encanten. I el farcit de la confitura de llimona em sembla molt, molt bona idea! Petons

Anònim ha dit...

Què bons!! jo fa tant de temps que tinc pendent de fer bombons... i això que em van regalar uns motlles ben xulos!!
Petonets
Sandra

Judith ha dit...

que bonssssssss, m'agraden tots! i amb la melmelada cassolana millor!!! petonets

Marisa ha dit...

Mare meva, quins bombons més bons!! Jo no n'he fet mai i mira que m'agraden... sense falta faré aquestos perquè la combinació de la xocolata i la fruita em sembla perfecta! M'han agradat tant que per aquí em quede. Gràcies per la recepta

Petons

Marisa

Mª Ángeles ha dit...

Pues esta propuesta me encanta. soy una forofa de hacer bombones. Tengo algunos publicados y otros sin publicar. Y otros en la mente.
Me falta sitio en los muebles para los moldes, y para transfer, y para otros utensilios relacionados con los bombones, piruletas y chocolate en general.
Luego no me los como, ¡no te creas! pero me encanta. Así es que los que has preparado me encantan! tomaré nota para otros momentos.
Ha sido muy divertido este reto.
Me quedo en tu blog.

Mercè ha dit...

Anna, que bé que t'han quedat!!! I dius que no n'havies fet mai?? Uauuuuu!! Enhorabona!
Petons!

Margarida ha dit...

T'han quedat perfectes!!!!
I quin bon farciment!!!
Ah, i els que tenen forma de dinosaures.... genials!!!

Unknown ha dit...

me parecen estupendos , felicidades ¡¡¡, besitos de cocina con catalina

Cristina ha dit...

Quin mostrari de bombons!!! T´na quedat molt bé , però te n´han sobrat per a mi? je, je,je...

LILE ha dit...

Ayer los ví en el IPhone, y aunque chiquititos, parecian deliciosos. Pero el béndito Blogger no me dejó comentar. Hoy en la pantalla grande, alucino. Qué maravilla chica, me los clomería todos!
Un petonet,
Esther

Judith ha dit...

Si,si m'agraden molt estic segura que la Marissa deu estar encantada amb aquests bombons que li has preparat!