dijous, 3 de març del 2011

COQUES DE GREIXONS

Per Dijous gras…Coca de greixons!
N’he fet de dos tipus, les dues molt fàcils, i que us haig de dir, les dues molt bones (si us agraden els greixons…) Una està feta amb pasta de full, i l'altre amb una coca de iogurt senzilla.





Ingredients per la de pasta de full:

1 làmina de pasta de full
Greixons
Sucre
1 ou per pintar
Ametlles per decorar

S’estira la pasta de full amb un corró, s’hi  posen greixons una mica tallats i sucre al gust (jo n’hi poso bastant dels dos!) a la meitat de la pasta, la doblego, per tapar els greixons, i torno a passar el corró per sobre per que quedi ben estirat .Tanco els extrems, ho pinto amb ou batut i hi poso ametlles per decorar i …ja està!





 Ingredients per la coca de iogurt amb greixons

1 iogurt (grec  en el meu cas)
1 mesura de iogurt d’oli de gira-sol
2 mesures de iogurt de sucre
3 mesures de iogurt de farina
3 ous
1 sobre de llevat (Royal)
Greixons
Ametlles
Anís en gra


És posen els ous i el sucre en un bol i es barregen amb les varetes una estona. Desprès s’hi afegeix  l’oli i el iogurt i es torna a barrejar. Un cop tot ben barrejat, s'hi posa la farina i el llevat tamisats i es va incorporant  lentament . Si es vol s’hi pot afegir un ratlladura de llimona, una mica de licor (anís), jo no li vaig posar res. Es posa en un  motllo per anar al forn i per sobre s’hi posen els greixons , el sucre, les  ametlles i l’anís (l ´he xafat una mica en el morter) al gust!  Es posa al forn a 200ºC fins que estigui cuit, no se el temps, però  jo vaig mirant i punxo la coca amb un ganivet i quan surt net … ja està!



8 comentaris:

ANA ha dit...

Bien ricas las dos opciones, pero si tengo que elegir me quedo con la de hojaldre.

Feliç dijous gras!
Ana de: 5 sentidos en la cocina

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

Anna; Que bones, totes dues, si em tingues que quedar amb alguna de les dues, em quedaría amb les dues, doncs, són diferents; una amb greixons i l'altre de iogurt, per tant són diferents, no?
Que vagi de gust Anna¡¡ :-D :-D :-D

Helena ha dit...

Quina bona pinta tots dos Anna!!!! semblen boníssimes (i segur q ho estan)...
un petonet bunica

tots a la cuina! ha dit...

Tant una com l'altre fan molt bona cara, però jo em quedo amb la de iogurt! ;-)
Fins aviat

Miquel ha dit...

dos buenas y sabrosas coques tipicas de estos dias
peto
miquel

La cuina de l'Eri ha dit...

Hola,
Les dues m'agraden molt, però la de coca de iogurt és ben origianl i no l'he provada mai.. o sigui que la farem!! Una pinta excel·lent totes dues. Petons,

Anna ha dit...

La veritat es que les dues estaven molt bones, i tots els que les van probar, no sabien quina triar! A la feina van tenir molt d´exit!
Moltes gràcies per els vostres comentaris!

Mercè ha dit...

Ostres Anna, veus la de coca de iogurt no l'he provada mai de fer! A casa som uns grans llaminers de la coca de greixons de tipus abrioixada. I en una setmana crec que n'hauré fet quatre!! ;)
Petons!