divendres, 4 de febrer del 2011

PASTA DE FULL AMB XOCOLATA I FRUITS SECS

Aquesta coca la faig molt sovint, es molt fàcil de fer i es molt bona (si t´agrada la xocolata) Es ideal per si no tens gaire temps i vols quedar bé. La faig de quan tinc convidats sorpresa o quan em conviden per sorpressa!.
Ah! i quan he de portar esmorzar a la feina, que son molts,  i les faig en cadena!!





Ingredients:

Pasta de full (Jo la compro congelada, uns paquets que en venen dos fulls allargats.)
Xocolata de cobertura tipus Postres...
Mantega
Fruits secs (avellanes, nous panses, ametlles...)
1 ou per pintar
Cigrons crus (perqué no pugi la massa)
Les cuantitats de xocolata i mantega depenen de la mida de la pasta de full, però  per dues com les dela foto, faig servir uns 200g de xocolata i uns 75 de mantega.



Si la massa es congelada es deixa descongelar.
1.S´estira amb un corró mirant que no perdi la forma.
2.Es talla a tot voltant una tira d´un dit mes o menys. Aquesta tira s´enganxa a sobre de la pasta de full, a tot el voltan amb una mica d´ou batut.
3. Es punxa tota la pasta amb una forquilla (menys els voltant) i  jo l´omplo amb cigrons secs, perqué la pasta de full no pugi del mig, i dels voltants si. Algúna vegada ho he provat sense els cigrons i sempre s´infla! Els cigrons els guardo i es faig servir altres vegades, fins que els pobres ja no poden mes...
4.Es pinta el voltant amb l´ou batut, i es cou al forn a uns 200ºC fins que estigui cuita. A vegades trec els cigrons quan ja quasi està cuita, pq es cogui el fons. La deixem refredar.
 Desfem la xocolata amb la mantega al microones, o al bany maria (jo faig servir el micro per tot!) Omplim la coca amb la xocolata i a sobre hi posem els fruits secs que tinguem, tallats petits o sencers es igual. I si sobra una mica de xocolata, la poso per sobre fent unes ratlletes per decorar i ... ja està!

També l´he fet amb pasta de full fresca i rodona, els passos son els mateixos, i també queda molt bé

5 comentaris:

Miquel ha dit...

Gracias por visitarme y asi tambien puedo yo visitarte a ti, con tus permiso me quedo un rato a ver que tienes ademas de esta estupendo hojadre de chocolate
un peto
miquel

Visc a la Cuina ha dit...

Quina idea més bona, i ràpida!

La cuina de l'Eri ha dit...

Molt bé! Si que m'agrada la xocolata.. bé, m'encanta. Amb la pasta de full queda més que bo. Apa que a la feina si que els tens contents... Petons,

Isabel ha dit...

Qué coca...! pero lo que me ha gustado de verdad son las galletas de abajo.
Una maravilla

Anna ha dit...

Gràcies a tots per els vostres comentaris, i les vostres visites!
Petons