dissabte, 11 de febrer del 2012

BASTONETS DE PA

Aquests palets de pa son molt fàcils de fer, es tarda ben poca estona, a part de la horeta de llevar, i poden servir per mil i una coses, per un pica pica, per quan tens aquell forat  a l´estomac,  per acompanyar algun plat de pasta…
Jo els vaig portar a un curset de vins que estic fent, per picar una mica, que desprès de tastar tant de vi sempre va bé menjar alguna coseta…


Ingredients:
250g de farina de força
5g de llevat premsat de flequer
5 g de sal
140g d´aigua tèbia
10 g d´oli
Sèsam i llavors de rosella.

En un bol, posem la farina i fem  un forat al mig on hi posem el llevat esmicolat. Hi afegim una mica d´aigua i desfem el llevat juntament amb una mica de farina.  Quan tenim la pasteta feta de llevat, aigua i una mica de farina, anem posant la resta d´ingredients, i anem incorporant la farina dels voltants, fins aconseguir una massa  homogènia.  La massa no es gaire enganxosa, i es treballa bé. L´amassem una estona (uns 5-7 minuts) en fem una bola, la untem amb una mica d´oli i la deixem reposar fins que dobli el volum (mes o menys una horeta) en un lloc calentó (jo la vaig posar a prop d´un radiador) i tapada amb un drap.
Un cop llevada, l´estirem amb un corró fen fineta, hi posem el sèsam o les llavors de rosella o fins i tot pipes pelades,  tornem  a passar el corró per sobre amb una mica de força perquè quedin ben enganxades, i ja la podem tallar a la mida desitjada. Jo ho vaig tallar amb el talla pizzes, fent  unes tires d´un pam mes o menys i mig dit d´ample. Es posen en una safata de forn, es deixen reposar uns 15 minuts mes i ja estan llestos per enfornar. A uns 200ºC fins que quedin rossos. Si el forn està calent, no tarden  gaire, o sigui que s´han de vigilar d´aprop!
Per fer aquests palets em vaig inspirar amb una recepta de la Cuina de l´Eri, aquí us deixo l´enllaç

9 comentaris:

Miquel ha dit...

facil y muy buenos
peto

QUIMA ha dit...

quina bona pinta que tenen. Ideals per picar amig mati o mitja tarda
Petons

Visc a la Cuina ha dit...

És una molt bona recepta per als de casa meva, amb el que ens arriben a agradar els bastonets...

Cristina ha dit...

Per picar i no parar!

La Taula d'en Bernat ha dit...

Doncs sí que semblan fàcils de fer. I fan molt bona pinta!!!

Petonets!
Anna

La cuina de l'Eri ha dit...

Com va el curset?? jo m'aniria directe als bastonets que tenen una pinta...!!! Moltes gràcies per posar l'enllaç. Petons i bona setmana

Judith ha dit...

otres Anna! amb el que a mi m'agraden els bastonets i mai n'he fet! apuntats. Molts petonets

Anna ha dit...

El curs va fantàsticament bé, llàstima que el divendres que bé s´acabi!! Els bastonets van volar, acompanyats d´un formatge que va portar un altre alumne. Ja veus pa, formatge i vi! Que mes es pot demanar!
Petons

Judith ha dit...

Molt vistosos i segur que molt bons!!