dijous, 10 de març del 2011

QUICHE D´ESPÀRRECS I TOMÀQUETS

Una altre d’espàrrecs. Aquesta vegada son comprats!
 Be, pot ser d’espàrrecs o del que vulguis, perquè les quiches, em sembla que admeten qualsevol ingredient! Jo en faig  de tonyina i olives, de formatge de cabra i sobrassada, la típica de bacon y ceba....Del que tinguis per la nevera!
La pasta brisa, es comprada, i seguint amb els meus experiments, la vaig congelar perquè s’ estava a punt de caducar i....molt bé, ha quedat molt bé!



Ingredients
1 làmina pasta brisa
Uns 10-12 espàrrecs verds
Tomàquets xerry
3 ous
1 brick de nata per cuinar
Sal
Pebre
Herbes provençals, o les que tingueu per casa

Es  posa la pasta brisa en un molllo rodó. Jo l’omplo amb cigrons secs perquè no pugi la la pasta brisa, però sobretot, perquè  les parets no caiguin! En les instruccions de l’envàs, diu que posant-hi un paper de plata i apretant b, no cau, però ho he provat i no funciona gaire bé.
Tornem als cigrons....es posen els cigrons, apretant-los be a les parets i ho posem al forn a uns 200ºC durant 10 minuts. A mitja cocció , trec els cigrons del mig, perquè es cogui la base. Quan està cuita, es treu del forn i es deixa refredar.
En un bol barregem els ous la nata les herbes i salpebrem al gust. Netegem els espàrrecs i els tallem per la meitat mes o menys. La part de la gema, la guardem per decorar i amb l’altre part, els tallem petits, i els saltegem en una paella . Un cop cuits, els posem a la barreja d’ous i nata. Omplim amb aquesta barreja la base de la quiche,(ja hem tret els cigrons eh!) posem els espàrrecs que queden  per sobre, am b una mica de gràcia, ( i amb il.lussió) i en els forats que queden, posem tomàquets tallats per la meitat.
Es millor que mireu la foto...em sembla que no m’explico gaire be!
Ho posem al forn a 200ºC fins que estigui quallat i daurat i... ja està!

Encara que l´explicació sigui llarga, la recepta es molt fàcil i bastant ràpida de fer!

7 comentaris:

Isabel ha dit...

Anímate con las sfogliatelle mujer, que es más fácil que hacer hojaldre.
Esta quiche me ha guiñado un ojo, qué querrá decirme? ;-)

@bet_cakes ha dit...

Anna, fa una pinta formidable! Molt ben explicat lo dels cigrons i tot. M'emporto una miqueta :P
Petons.
Belén.

Anònim ha dit...

T'ha quedat fantàstica! Just ahir vaig fer una quiche per sopar, així improvisada i per menjar la verdura de manera diferent... i què bones que són!
Petonets
Sandra

La cuina de l'Eri ha dit...

Hola,
Tens tota la raó. Admeten tantes combinacions... A mi aquesta que has preparat m'encanta, però saps? em quedo amb la que fas de formatge de cabra i sobrassada... una perdició. Petonets i bon "finde"!!!

tots a la cuina! ha dit...

Doncs si, t'ha quedat genial! i ben bona que deu ser!!
Així no és gens aborrit menjar verdures ;-)
Bon cap de setmana!!
Elisabet

Anna ha dit...

Ai Isabel! Tampoco he hecho nunca hojaldre...
Belen, es que a vegades em faig un lio amb les explicaions!
Fogons, les improvitzades son les millors, es que hi poso de tot!
Eri, la de sobrassada mmmm... es tan bona!
Elisabet, si es una bona manera de camuflar.les he!he!he!
Moltes gràcies a tots
Petons

Silvia ha dit...

Anna una preguntaaaa? l'altre dia que vares fer la quiche sense llet, només hi vares posar els ous i prou o vares substituir la nata per nata de soja?

petons Silvia