dimecres, 10 de novembre del 2010

CARQUINYOLIS

La primera recepta no podia ser una altre: CARQUINYOLIS!
Em va passar la recepta una companya de feina i la veritat es que son molt bons i molt fàcils de fer.


Ingredients:
150 g de farina
100 g de sucre
1 cullaradeta de llevat en pols
1 ou
75 g d´ametlles crues amb pela
1 raig d´anís generós (uns 25 ml)
la pela de mitja llimona ratllada

Es barejen tots els ingredients començant per l´ou, el sucre, l´anís, la pela de llimona i per últim la farina i el llevat. Al principi es pot barrejar amb les varetes de la batedora, però al final costa molt i es millor fer-ho amb les mans. Quan estigui tot ben barrejat s´hi afegeixen les ametlles. La massa es molt enganxosa, per treballar-la milor,  em vaig mullant les mans amb una mica d´aigua.
Amb la massa es fan unes tires d´uns 3 cm d´ample per 1 cm d´alt i uns 30 de llarg ies posen a la plata del forn amb paver vegetal a sota. Es couen uns 30 minuts al forn a uns 200ºC, fins que comencin agafar color i estiguin una mica durs. En aquest moment es treuen del forn, es deixen refredar uns minuts i es tallen a la mida del carquinyoli. Es tornen a possar al forn ben escampats i es deixen coure fins que estiguin ben cuits (queden durs) uns 5 minuts mes.