dissabte, 9 d’abril del 2011

SACHER

Ja torno ser a aquí, ja en tenia ganes d’estar una estona llarga davant l´ordinador, i no com aquesta setmana, que ho anava fent de 5 minuts en 5 minuts, quant tenia un moment!
Aquest pastís el vaig fer el cap de setmana passat, per portar a casa d´uns amics.
La cosa es que m´hi vaig convidar a sopar i em van dir que com a mínim, fes alguna cosa bona per postres i com que sé que això de la xocolata els hi encanta...en la recepta original , porta melmelada d´albercoc al mig, però ho vaig substituir per mes xocolata, no fos cas que no els hi agrades!
Per cert, un sopar boníssim!


Ingredients: 
5 ous
125 g de sucre
50 g de maizena
1 culleradeta de llevat
50 g d´ametlles mòltes
150g de xocolata de cobertura
125 g de mantega
1 pols de sal
200g de xocolata de cobertura per farcir i cobrir el pastís



Es posa a fondre la xocolata i la mantega al microones. Es separen els rovells de les clares i es munten les clares a punt de neu. En un bol es barreja el sucre i els rovells amb el batedor fins que estiguin ben espumoses. Es barreja la maizena amb el llevat i les ametlles i s’aboquen a la barreja de rovells i sucre. S´hi afegeixen les clares muntades amb compte i al final la xocolata i la mantega desfetes una mica fredes. Es posa en un motllo rodó d´uns 24 cm de diàmetre i cap al forn ja calent a uns 200ºC durant uns 30-45 minuts (jo sempre vaig mirant i punxo amb un ganivet si surt net!) Un cop cuit es deixa refredar. A vegades queda una mica massa torrat el sobre i els costats, jo ho tallo i ho trec i arrodoneixo el pastís. Es fon la xocolata per el farcit i la cobertura al microones. S´obre per la meitat el pastís i s´hi posa xocolata, o melmelada, es tapa i s´acaba de cobrir amb la xocolata restant. Es deixa refredar la xocolata de la cobertura i...ja està!


De pastís en va quedar molt poc, i el poc que va quedar, no van pas dir que me l´emportés, nooo!
Aquesta recepta fa uns...13-14 anys que la faig, (he hagut de pensar un moment, perquè amb tants d´anys em descompto!)  es un del primers pastissos que vaig fer, a part de la coca de tota la vida,  i es d´un llibre que es diu "Reposteria" de la meva mare. Ara el llibre ja es meu!
Espero que us agradi!
Bon cap de setmana tots!

14 comentaris:

Anònim ha dit...

Buuuuuuuuuuf, una sacher farcida de xocolata!! La meva perdició!!! Té una pinta... me la menjaria ara mateix per esmorzar!!
Petonets
Sandra

La cuina de l'Eri ha dit...

Hola!
I tant que ens agrada! Un pastís pels xocoaddictes, o sigui, per a mi. Una sacher farcida de xocolata ha de ser la bomba!! molt bé per aquesta recepta que té tant de temps!! Petonets

Helena ha dit...

ooohhhhhhhhhh quina bona pinta Anna!!! et convidaré jo també a casa meva perque en facis un d'aquests!!!jajaja =P
t'ha quedat genial!!
Un petonàs. Helena

Marina ha dit...

Ostres quin tall! Buah! Espero que me n'hagis guardat un bocinet, eh? T'ha quedat fantàstica!! Enhorabona!
Petonets!

Cristina ha dit...

Jo a partir del tall d´aquesta foto em declaro: XOCOADDICTE!...uauuuu!

Judith ha dit...

saps que és dels meus pastissos preferits??? t'ha quedat espectacular! quin tall. petonetsssssssssss

A peu coix. N. Sagués ha dit...

Mai he fet un d'aquests pastissos però me n'has fet venir ganes.
Devia estar boníssims

Miquel ha dit...

y porque no? me gusta tu invento al menos me gusta mas asi que con el clasico relleno de albaricoque.me gusta y te quedado muy bien
peto
miquel

Mercè ha dit...

jejeje aquest Sacher farcit amb més xocolata m'encantaria!! :D Crec que els teus amics et convidaran cada dos per tres, sinó ja ens ho diràs. ;)
Petons!

Isabel ha dit...

Te ha quedado impecable.
Qué pinta tan buena...

Anna ha dit...

Moltes gràcies a tots per els vostres comentaris!
Molts petons!

@bet_cakes ha dit...

mmmmm deliciós! És una de les receptes pendents que tinc.

Molts petonets.
Belén

El Hada de las Tartas ha dit...

Qué buena pinta esa tarta sacher, una de mis preferidas.
Te he dejado un premio en mi blog. Pásate cuándo quieras. Un besito:)

Aire ha dit...

Te molt bona pinta! M'encanta la xocolata.. i aquesta recepta es una de les que tinc pendents!! Dono una volta pel teu bloc.. tens unes cosetes impresionants!! Et segueixo! Petons