dijous, 28 d’abril del 2011

CIGRONS AMB BACALLÀ


Aquesta es una recepta típica, però que per falta de temps,  jo l´he fet  rapideta , però el resultat es bo i es fa en uns 30 minuts.
Amb aquesta recepta participo a Memòries d´una Cuinera on demanaven receptes de Bacallà de quaresma










Ingredients per 2-3 persones

1 pot de cigrons de 400g
150 g de bacallà esqueixat
1 ceba grossa
tomàquet fregit
2 ous
all i julivert
aigua , sal
S´agafa el bacallà esqueixat i es neteja a sota l´aixeta, es posa en un  bol amb aigua i es deixa dessalar uns 20 minuts. No tarda gaire, jo li vaig canviant l´aigua sovint i el vaig provant fins que està be de sal.
 Es posen a bullir els dos ous fins que estiguin durs.
Mentre es dessala el bacallà, es talla la ceba i es sofregeix fins que quedi ben fosqueta. Després s´hi afegeix 2 cullerades de tomàquet fregit, s´hi donen unes voltes i s´hi afegeix el bacallà, dos voltes mes, i s´hi afegeixen  els cigrons (escorreguts i nets) i una mica d´aigua. Es deixa fer la xup xup uns 5-10 minuts, es prova de sal , i abans de apagar el foc s´hi afegeix all i julivert picats, els ous durs tallats,  i... ja està!


Com ja us he dit, vaig faltada de temps (i qui no!) i amb prou feines tinc temps de penjar les receptes!
Em sap greu no visitar-vos tant sovint com voldría... a veure si aquest cap de setmana em poso al dia!

4 comentaris:

  1. Hola maca!
    Aquest plat serà el meu dinar de demà! El faig exactament com tu. Ràpid, bo, saludable i una bona manera de menjar llegums! Això del temps... que díficil és esgarrapar-lo eh?? Petonets

    ResponElimina
  2. Bonica!! una manera molt bona de preparar el bacallà!! a mi no m'agrada gaire aquest peix... per la proposta vaig fer una truita, pero amb aquests cigrons, em sembla molt bo i sgur que m'encanta!
    Molts petonetss

    ResponElimina
  3. M'encanta el bacallà, ara tinc moltes receptes, que bé!
    M'agrada que sigui ràpida que el temps no sobra...
    Moltíssimes gràcies per participar i bon cap de setmana.

    ResponElimina
  4. aquesta recepta em recorda a quan era petita. Quants anys!!!

    ResponElimina