dijous, 15 de desembre del 2011

TORRÓ DE XOCOLATA AMB RATAFIA I NOUS

He de confessar que tinc una petita debilitat per la ratafia, i  a l´hora de fer el torró vaig pensar que no n´hi podia faltar.  Així que em vaig posar a fer proves i provetes, repartint torrons a tort i a dret, demanat la opinió al personal. I per fi he trobat la recepta del torró que us porto avui, que a mi m´agrada molt, i els que l´han provat diuen que està molt bo! 


Amb a questa recepta participo a la Recepta del 15 que organitzen Els fogons de la bordeta i Xocolata desfeta que aquet mes ens proposaven fer torrons.
ES molt fàcil de fer, i si ho tens tot a ma, es fa en una mitja hora!

Ingredients per 2 torrons
Per la cobertura:
250 g de xocolata de postres...

Pel farcit:
300g de xocolata de postres...
200 ml de nata per muntar
4 cullerades soperes de ratafia
Nous



Per fer la cobertura, es fonen uns 80 g de xocolata la micro anant mirant que no es cremi. Es posa dins un motllo de plum cake de silicona, i es reparteix entre la base i els costats, mes o menys un dit o dit i mig, i es posa a la nevera perquè solidifiqui. Mentre estant, es posa la nata en un bol amb 3 cullerades de ratafia i es posa al micro a escalfar. Quan comença a bullir, s´hi afegeixen els 300 g de xocolata tallada petita i es va desfent. Un cop desfeta, s´hi afegeix la ultima cullerada de ratafia i es deixa refredar. Un cop està tebi, tirant a fred, es munta la preparació, Queda d´un color mes clar i augmenta una mica de volum. Aquí hi afegim les nous tallades,(al gust) i remenem. Traiem la cobertura de la nevera, i omplim amb la barreja de xocolata, nata i nous, i cap a la nevera un altre cop. Mentre desfem al micro uns 50 g de xocolata per fer la base del torró. El traiem de la nevera, repartim la xocolata per la base i cap a la nevera perquè solidifiqui. Un cop acabat, es desemmotlla i amb una ganivet i una mica de paciència, es va traient la xocolata sobrant dels voltants del torró i ja està! No es gens difícil, encara que la explicació sigui una mica llarga, quan n´heu fet un els altres seran bufar i fer ampolles! 

Jo em guardo una cullerada de ratafia per posar al final, perquè no evapori l´alcohol a l´hora de bullir amb la nata, i tingui un puntet!  Si n´han de menjar nens, es posa tota amb la nata i llestos.  
Les neules de la foto també les he fet jo, a la propera poso la recepta!
I per ultim, jo el guardo a la nevera, per la nata.



21 comentaris:

  1. OStres, amb ratafia! Quina bona pensada!!! Em sembla que l'hauré de fer per a regalar a una amiga que ha tingut una molt bona notícia últimament i a qui li encanta la ratafia! M'encanta la teva aportació!
    Moltes gràcies per participar!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  2. Jo l'he provat i us puc dir que és boníssim.
    Moltes felicitats Anna.

    Quim

    ResponElimina
  3. Que bo i que nostre!!! Un turró gironí a tope :) M'ha agradat molt la idea. Petonets

    ResponElimina
  4. Anna, saps? Ahir l'Abraham Balaguer ens va ensenyar a fer un torró de ratafia, però ell feia servir un concentrat de ratafia (per donar-li més gust) i la veritat, el vaig trobar amb massa gust a ratafia. Però posant-hi només unes culleradetes com el teu deu quedar més fi. L'aspecte, de professional total!! :)
    Petons artista!

    ResponElimina
  5. Crec que m'estic engreixant només de veure els torrons que heu fet entre tots...
    Aquest teu te una pinta...

    Petonets
    i Bon Nadal.

    ResponElimina
  6. OOhhhh Què bo Anna!!! si et dic la veritat, jo també en tinc debilitat per la ratafia, així que me l'apunto!!jiji
    Petonets maca

    ResponElimina
  7. Doncs jo no la he tastat mai peró m'encanta la pinta d'aquest torró.
    Petonets,
    Esther

    ResponElimina
  8. Té molt bona pinta amb ratafia! Aquesta me l'apunto ;)
    MOltíssimes gràcies per participar a la recepta del 15!!
    Petonets!

    ResponElimina
  9. Ha d´estar molt bó amb la ratafia!!! molt bona proposta... petons,

    ResponElimina
  10. segur que la ratafia queda genial Anna!!! molt bona combinació!!!! petonets

    ResponElimina
  11. Té un aspecte guapíssim i de sabor amb el gustet de la ratafia ha de ser boníssim! Petons

    ResponElimina
  12. He de confessar que jo també tinc una debilitat per la ratafia!!! I amb la trufa i les nous... aquest torró ha d'estar de muerte!
    petonets

    ResponElimina
  13. Ostres que bó i amb ratafia ............aquest l'haig de provar ja que de ratafia també en tinc i de la meva. Així que el probare segur.
    Molt bona recepta

    ResponElimina
  14. Segur que m'agrada! ha quedat molt be, felicitats.
    Un petonet

    ResponElimina
  15. hola Anna, aquest turró veig que es molt facil, no deixare de fer-lo. molts petons

    ResponElimina
  16. Hola Anna, quin torró més tremendo! I amb ratafia! una ideia genial!
    Saps que al final no vaig anar a la festa de la ratafia? Bé, suposo que si perquè sinó hagués passat segur per la teva paradeta.
    Et desitjo que passis molt bones festes i que gaudeixis molt d'aquests dies tant especials.
    Una forta abraçada, bonica!

    ResponElimina
  17. Ho afirmo: ha estat l'èxit d'aquest nadal!! no se quants n'he fet. segueix inventant, Anna.

    ResponElimina
  18. a la Pobla de Segur, la pastisseria POSTRES de MÚSIC, elabora anualment el TORRÓ TRUFAT amb RATAFIA dels RAIERS. Deliciós!!! també elaboren amb Licor de Cassís, Licor de Fruits del Bosc, Cafè, Fruita de la passió, llimona.... us animo a que els proveu..... segur que repetireu. A la Fira de la Ratafia de Sant Coloma o a Besalú els trobareu a la venda a l'estant de la Ratafia dels Raiers. Artesans 100%

    ResponElimina
    Respostes
    1. Conec aqueesta ratfia, i le licor de cassis, tots dos molt bons! A la fira de la Ratafia de Santa coloma, hi soc cada any venet un pat`r fet amb ratafia!
      Gràcies pel teu comentari
      Petons

      Elimina
  19. Vaig a provar-la araaaaaa mateix!!! molts gràcies!

    ResponElimina