Però com que encara queda una mica d´estiu, i per aquí fa molta calor, ecara ve de gust menjar-ne.
El gaspatxo no m´agrada, i com que em pensava que el salmorejo era una cosa semblant, mai m´havia interessat ni com es feia, ni quins ingredients portava. Pobre de mi! si l´hagues conegut abans...Es tan fàcil de fer, i està tan bo....
500g de tomàquets madurs
100g de pa sec
1 gra d´all petit
100 ml d´oli
Vinagre
Sal
Pernil salat i ou dur per decorar
Es posa el pa en remull amb aigua. Es trituren els tomàquets amb el túrmix, i s´hi afegeix l´oli, l´all i el pa remullat escorregut, i es segueix triturant fins obtenir una crema fina. Es passa per un colador, per treure les pells i les granes del tomàquet, es rectifica de sal i s´hi posa un raig de vinagre al gust (a mi no m´hi arada gaire) i ... ja està!
A l´hora de servir, s´hi posen uns dauets de pernil salt i ou dur picat.
La veritat el gust de la primera cullerada que vaig fer, em va resultar familiar... em va fer pensar amb el pa amb tomàquet!
Annaaaaa!! encara que ja estiguem al setembre...aquest salmorejo entra igual!!!jiji =)
ResponEliminaTé una pinta estupenda maca!
Anna este plato no llega tarde con la calor que hace estos dias y la proxima semana igual, asi que genial y refrescante
ResponEliminapeto
Pero com ha de ser tard si fa una calor bestial!!!
ResponEliminaI a part el salmorejo és deliciós sempre.
Un petó,
Esther