diumenge, 26 de juny del 2011

PAVLOVA

La Pavlova es un pastís fet en honor de la ballarina  Anna Pavlova, i està fet d´una base de merengue i a sobre alguna crema o nata amb fruites de temporada.

Per aquesta recepta vaig fer servir el que em va sobrar de fer la coca de Sant Joan: Les clares  de fer la crema, i la crema de sobre la coca, que com que era la primera vegada que en feia, no  vaig calcular gaire bé les mides, i  m´en va sobrar molta.
La veritat es que a mi la merengue no m´agrada gaire, per no dir gens, però amb la crema i la fruita, va quedar prou bona.

Whole Kitchen en la seva proposta dolça del mes de Juny, ens convida a preparar un clàssic de la rebosteria: La Pavlova
Ingredients per la merenga
4 clares d´ou
250g de sucre
Suc de llimona
La recepta de la crema, la podeu trobar aquí, el que jo he fet es posar-hi mes maizena,( 40 g en lloc de 30g)  perquè  quedes mes espessa.
Mango i nectarines per acabar el pastís.

Per fer  la  merengue , es munten lles clares a punt de neu, i quan estan ben fortes, s´hi afegeix el sucre a poc a poc,  un raig  de suc de llimona, i es segueixen  muntant fins que quedi brillant, i ben consistent.
Es posa el merengue en una màniga pastissera i es fa la base, la podeu fer com vulgueu! Es posa al forn a una 80-90ºC duran 1h 30’ - 2h, fins que quedi dur per fora, i no es trenqui. Jo les vaig fer individuals, i m´en van sortir unes 8 unitats.
Es deixen refredar i  a partir d´aquí  deixeu volar la imaginació! Com us he dit, vaig posar-hi crema i dauets de mango i nectarines, però es pot omplir amb nata i maduixes, crema de xocolata i fruits vermells...

Espero que us agradi!






8 comentaris:

  1. Hola Anna!
    Quina Pavlova més original! i exòtica!

    Salutacions,
    Mglòria

    ResponElimina
  2. Què bonic aquest tutú i superrefrescant amb aquest farciment de fruita.

    ResponElimina
  3. te ha quedado preciosa , meha encantado , felciidades y besitos de COCINA CON CATALINA

    ResponElimina
  4. A mi m'encanten les pavloves, i això que les merengues no em deien res abans de tastar una pavlova! Deu ser la crema i les fruites que l'acompanyen que la fan tan bona! Com aquesta que tu ens portes!
    Petons

    ResponElimina
  5. Hola!
    Què maca que t'ha quedat.... Es veu tan maca, que tot i que jo tambpoc sóc massa de merenga, aquesta me la menjaria ben a gust!
    Petons

    ResponElimina
  6. no n'he fet mai! però segur que m'agradaria!!!! molts petonets

    ResponElimina
  7. Anna, veig que jo igual que tu! No sóc gens de merenga, però així petitones i amb la fruita passen força bé. :)
    Petons!

    ResponElimina