dimecres, 20 d’abril del 2011

PASTA DE FULL AMB CREMA, XOCOLATA I MADUIXES

De crema  només n’havia fet una o dues vegades com a molt!
Per això, desprès de veure totes les receptes de crema catalana de la Recepta del 15, i la quantitat de possibilitats que te, vaig decidir fer- ne alguna!
M´he basat en la idea de  la Gemma de Fogons de la cuina a taula, i veient que en  moltes receptes combinaven la crema amb maduixes, fruits vermells o xocolata, em vaig empescar aquest pastís!
O sigui que gràcies a totes les Receptes del 15 de crema catalana, m´heu inspirat!



Ingredients:

500ml de llet
4 rovells d´ou
100g de sucre
40g de maizena (mes que en la crema catalana, perquè quedi mes consistent)
1 beina de vainilla
Maduixes
Xocolata per fondre
1 làmina de pasta de full rodona

Per fer la crema, es posa a foc suau la llet (menys mig got) amb la vainilla oberta i  el sucre. Quan comença a bullir, s’aparta del foc i s’hi afegeixen els 4 rovells d’ou batuts amb la maizena desfeta en el mig got de llet. Es torna a posar al foc i es va remenant fins que quedi espessa. S’ha d’anar amb compte, que no es cremi de sota! Es deixa refredar
S´estira la pasta de full, i a tot el voltant es doblega la massa perquè faci de vora (mireu les fotos, no m´explico gaire bé!), es punxa la base amb una forquilla i jo hi poso cigrons secs perquè la pasta no pugi. Pintem la vora amb ou batut i cap al forn, a uns 200ºC fins que estigui cuita, Si la base no em queda gaire cuita , trec els cigrons a mitja cocció, quan ja veig que no ha de pujar, i deixo que s´acabi de fer. Es deixa refredar.
Es fon la xocolata al microones, la quantitat que vulgueu, uns 100g mes o menys.


Muntatge:
S´escampa la xocolata per la base de la pasta de full i es deixa refredar una mica. Es posa la crema ja freda dins una màniga i es posa a sobre la xocolata (sense màniga també va bé, però em va fer gràcia fer-ho així) i per acabar s´hi posen les maduixes tallades com es vulguin i.. ja està!
A les fotos no es veu gaire la xocolata, i no vaig tenir temps de fer fotos del tall, va volar!
A part de maduixes, suposo que deu quedar bé amb qualsevol tipus de fruita, a la propera ho provaré
Espero que us agradi!

12 comentaris:

  1. Quina bona pinta! M'apunto la recepta ja!!

    ResponElimina
  2. Hola!
    M'encanta la combinació de la crema amb la fruita, però si a més té xocolata.. un vici de pastís!! Boníssim. Petons

    ResponElimina
  3. Quina bona pinta ¡¡¡ Son deleicioses aquestes receptes de pasta de full i fruites,
    Petons

    ResponElimina
  4. Aquest pastís és genial... nyam!!
    I quina il·lusióq ue la Recepta del 15 serveixi d'inspiració, no saps com ens alegra llegir-ho!
    Petonets maca!!!
    Sandra

    ResponElimina
  5. Si es que la combinació crema-maduixes no falla, és boníssima!
    Petonets.

    ResponElimina
  6. Mmmmmmmmmmmm yo según veo fresas me tiro en plancha. Magnífica receta y con una presencia de escaparate :o)

    Besos.

    ResponElimina
  7. Anna; "Espatarrant" aquest deliciós pasta de full, i, amb tot el que porta; maduixes i xocolata... una passada¡¡.
    Que vagi de gust Anna¡¡ ;-D :-D

    ResponElimina
  8. Hola Anna, guapa tu

    quina bona pinta,...de fet amb pasta de full, es poden fer meravellosos postres, veritat ??

    mil petonets de maduixa, Susanna

    ResponElimina
  9. Boníssima. Quantes opcions que té la pasta de full eh?

    ResponElimina
  10. ANNA es una receta muy facil y con un resultado fantastico ..la apunto ..felices PASCUAS MARIMI

    ResponElimina
  11. Ana!! aquesta pasta de full amb fresons té un aspecte deliciós!! ha d'estar d'escàndol!!
    Moltíssimes gràcies per la visita i les paraules d'ànims!!!
    Un petó enormee

    ResponElimina
  12. Ei! Quina bona idea tot just hem publicat una tarta molt semblant al nostre blog,però sense xocolata. És molt original. Ens fem seguidores del teu blog i et convidem a veure el nostre
    www.quinabonapinta.blogspot.com

    ResponElimina