divendres, 15 d’abril del 2011

FAVES I PÈSOLS

Amb aquesta recepta participo a la Recepta del 15 que organitzen els blocs Xocolata Desfeta i Els fogons de la Bordeta.


Quan vaig veure el tema d’aquest mes, vaig anar de pet a comprar faves , i al costat hi havien els pèsols i vaig decidir fer-los junts. Es una recepta bastant típica, però jo l´he fet a la meva manera, sense seguir cap recepta en concret, recordant com les feia la meva mare,  o s´enrecordava el meu home de com les feia la seva.


 A mi m´han agradat moltíssim i al meu home ni us explico! Al nen el que li va agradar es desgranar-les, però de menjar faves, res de res, els pèsols si, que ja els coneixia!

Ingredients per 2-3 persones

2 kg de faves (per desgranar)
Mig kg de pèsols (per desgranar)
1 ceba grosseta
Cansalada al gust
Botifarra negra al gust
Menta
Sal, oli i pebre



Es talla la ceba i es sofregeix. Quan està ben feta, s´hi posa la cansalada i la botifarra i es deixa que es fregeixi una estona, que quedin daurades. S´hi afegeixen les faves i els pèsols i la menta, s' hi donen un parell de voltes, i s' hi afegeix un raig d´aigua, just que cobreixi, es tapen i es deixen coure uns 20 minuts. Jo les vaig anar mirant i tastant fins que vaig veure que estaven cuites. ES rectifica de sal si cal i..ja està.
Un cop fetes, vaig dir: Si! es la olor que tenia al cap, la olor que recordava!
Espero que us agradin!

10 comentaris:

  1. Oh Anna!! Faves i pèsols és una combinació fantàstica, ha de ser boníssima!
    Gràcies per participar maca!
    Petons
    Sandra

    ResponElimina
  2. Hola,
    Veig que dec ser de les poques que mai havia posat els pèsols a les faves.. Recepta apuntada, la propera vegada li posaré un grapat que m'agrada molt la idea. Petons i bon cap de setmana!

    ResponElimina
  3. Quina pinta Anna!!!!
    només puc dir: genial!!jiji =)
    molts petonets

    ResponElimina
  4. mmmmm faves i pèsols, pèsols i faves. Té una pinta fantàstica. Els meus nens tampoc es mengen les faves.
    Petons.
    Belén

    ResponElimina
  5. quantes faves!!!! dona gust veure tantes versions!!! petonets guapa

    ResponElimina
  6. Aquestes faves tenen molt bona pinta. Mes o menys es com jo les faig, tal com les feia la meva mare¡¡ Els meus fills son ben grandents i de tastar-les res de res , no hi ha manere:
    Petons

    ResponElimina
  7. Això de faves i pèsols em recorda una cançó!
    Encara no he cuinat mai pèssols frescos,no tinc perdó.
    Petonets.

    ResponElimina
  8. Les faves... tot i que en menjo cada semana.. te'ls regalo.
    Però els pèssols: nyam-nyam-nyam!!!
    Petonets,
    Mglòria de Gourmenderies

    ResponElimina
  9. Plat molt bò !!
    Tens un Premi al nostre blog.
    Petons.
    Sara

    ResponElimina