dimarts, 15 de març del 2011

CREMA CATALANA AMB POMA


Encara que sigui una recepta típica catalana, em sembla que només n’havia fet una vegada, per això quan La recepta del 15 van proposar fer-ne, vaig haver de preguntar la recepta a la meva mare!
La recepta de la crema catalana, es molt senzilla, ràpida de fer i molt bona, jo la vaig arreglar una mica posant-hi trossets de poma cuita a sota. El resultat m’ha convençut, jo l’havia provada abans amb pinya, i la veritat, tan una com l’altre m’han agradat! Només dir que en vaig fer per 4 persones mes o menys i me la vaig menjar jo tota soleta...En un parell de vegades, tota de cop no!




Ingredients per la poma cuita:
2 pomes Golden
1 cullerada de sucre
Suc de llimona
Canyella

Ingredients per la crema catalana:
500 ml de llet
4 rovells d’ou
30 g de maizena
100g sucre i una mica mes per cremar
1 canó canyella
La pela d’una llimona

Comencem amb la poma.
Es pelen les pomes, es tallen a dauets es posen en un bol apte per microones amb una cullerada de sucre, un raig de suc de llimona i una mica de canyella (al gust) i es posen al micro fins que estiguin cuites. Jo vaig mirant la cocció, no se quan  de temps dir...fins que estiguin tovetes.
Quan vull fer una mica de compota de poma ràpida, per acompanyar alguna carn o foie, també ho faig així, i al final ho xafo amb una forquilla i llestos!

Seguim per la crema catalana.
Es posa a foc suau la llet (menys mig got) amb la pela de llimona, la canyella i el sucre. Quan comença a bullir, s’aparta del foc i s’hi afegeixen els 4 rovells d’ou batuts amb la maizena desfeta en el mig got de llet. Es torna a posar al foc i es va remenant fins que quedi espessa. S’ha d’anar amb compte, que no es cremi de sota!

Acabem:
Es reparteix la poma cuita en les cassoletes , i a sobre s’hi aboca la crema catalana, es deixa refredar.Un cop freda, s’hi posa sucre per sobre i es crema. Jo, (be, jo no, la meva mare,) te un cremador elèctric, i no va malament del tot, però crec que amb un soplet, la cosa aniria mes bé, perquè va arribar un moment que allò, semblaven les falles de Valencia!


Be, espero que us agradi, i... ja està!

17 comentaris:

  1. Caram Anna, aquesta cassoletes amb poma tenen una pinta bestial!! M'encanten! Moltes gràcies per participar maca!
    Per cert, quan puguis deixa'ns l'enllaç en un comentari al nostre bloc, per no despirtat-nos al moment de fer l'index! jeje
    Petons
    Sandra

    ResponElimina
  2. Anna, només n'havies fet una vegada?? Ui, a casa ens encanta així que cada dos per tres n'hi ha a la nevera. :p I combinada amb qualsevol fruita, com la teva proposta, senzillament deliciosa!
    Petons!

    ResponElimina
  3. Ei! Jo també me l'hagues menjat jo soleta.. també en dos cops! He vist que també amb pinya.. ummm, això haruem de tastar-ho. M'encanta!! Petonets

    ResponElimina
  4. Això de le spomes al microones és una bona idea. La poma combina molt bé amb la crema, a casa l'acompanyem amb pinya natural i també surt força bé.

    ResponElimina
  5. Les pomes amb crema son molt bones i com les has fet tu, has d’estar boníssimes
    Bona cuina

    ResponElimina
  6. Està bé això d'amagar trossets de poma al fons, així els vas descobrint a cada mos!.

    ResponElimina
  7. Molt bona proposta!!! anar trobant trossets de poma ha de ser un plaer!

    ResponElimina
  8. Anna me has sorprendido agradablemente con esta receta tiene que esatr muy buena, me la apunto
    peto
    miquel

    ResponElimina
  9. La poma amb la crema són una parella perfecta!!!

    ResponElimina
  10. Guau! Gràcies per els vostres comenaris!
    Em fareu posar vermella...
    Molts petons a tots!
    Anna

    ResponElimina
  11. Ostres Anna!! amb poma! super original i sens dubte deliciosa!! t'ha quedat genial.
    Gràcies per la teva visita, sento no visitar-te tant sovint....La quiche m'ha encantat!!
    Molts petonets bonica!

    ResponElimina
  12. Ingrid, no et preocupis dona, tots tenim molta feina!
    PEtons
    Anna

    ResponElimina
  13. Una maravilla de dulce que apetece a cualquier hora del día ¿no crees? Sensacional.

    Besos.

    ResponElimina
  14. Hola Anna, quin plaer passar per aqui.
    No et coneixia, i arrel del teu comentari he vingut a veure't i coneixe't. Tens unes receptes molt originals i sobretot exquisistes. M'han cridat l'atenció varies, però sobretot les galetes de formatge i els carquinyolis (meravellosa per ser la primera entrada!). T'afegeixo a la meva llista d'imprescindibles per no perdre't de vista. Ja deus haver vist que també m'he fet seguidora!
    Ah! i m'encanta el fons de pantalla!!!!
    Una abraçada,
    Mglòria de Gourmenderies

    ResponElimina
  15. una combinació fantàstica!!! ideal per Sant Josep!!! petonets i bon cap de setmana

    ResponElimina
  16. Quina proposta tant bona i clàssica alhora.
    La provarem
    Bon cap de setmana

    ResponElimina
  17. Moltes gràcies per els vostres comentaris! quin munt! Bevinguts els nous i moltes gràcies
    Molts petons
    Anna

    ResponElimina