dilluns, 21 de març del 2011

COCA DE RECAPTE


Amb aquesta recepta participo a la proposta de Memòries duna cuinera, que organitzen els blocs El mon de Jujú i Coses de Llàbiro

Primer dir, que mai havia fet una coca de recapte, per això vaig estar buscant i remenat diverses receptes per fer la massa.En vaig trobar una d’ unes coques d’ oli de la Mireia Carbó, però portaven aigua amb gas i vi blanc, i jo no en tenia, així que,  fent honor al nom la proposta, vaig fer memòria i me’n vaig en recordar, que la meva mare posava cervesa a la massa de la pizza així doncs,  vaig substituir l’aigua amb gas i el vi blanc per cervesa i la cosa va quedar .….moolt bé. Una massa molt cruixent!
Per sobre la massa,pebrot, albergínia i ceba  escalivada i en vaig fer de tres maneres diferent, amb tonyina, amb sardines de llauna i amb anxoves, i les tres molt bones.



Ingredients per unes 5 coques com les de les fotos
250 g de farina
50 ml d’oli
120 ml de cervesa
5g de sal
Escalivada (2 pebrots, 2 albergínies i 2 cebes)
Anxoves
Sardines de llauna
Tonyina amb oli

Es posen en un bol tots els ingredient de la massa i es barregen, fins que quedi una massa mes o menys com la de pizza. Es deixa reposar uns 10 minuts.
A part es couen al forn els pebrots la ceba i les albergínies. Un cop freds, es pelen  i es tallen a la mida desitjada.
S´estira la massa de la coca a la mida que es vulgui, i s´hi posa per sobre l´escalivada, la tonyina o les sardines o les anxoves. Es posen al forn a uns 200ºC fins que estigui la massa cuita (jo la poso una estona a la part d´abaix del forn perquè quedi ben cruixent. Un cop sortides del forn s’amaneixen amb un raig d’oli i una mica de sal, i.. ja està.


Espero que us agradi!





13 comentaris:

  1. Unes coques fantàstiques, fan venir salivera!! Visca Memòries d'una cuinera... la nostra coca arriba demà! ;)
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  2. La meva primera recepta va ser aquesta coca de recapte, però en versió mini.

    Sempre hi poso aigua a la massa, no havia sentit mai això de posar-hi cervesa.És interessant, així que ho haurem de provar!!
    Una abraçada

    ResponElimina
  3. LA veritat es que van quedar molt xules i eren molt bones!
    No se si es la cervesa, però la massa va quedar super cruixent!
    Petons
    Anna

    ResponElimina
  4. oooooooooooooo! però quins exemplars més bons!!! Unes versions fantàstiques!!!! gràcies per participar!!! petonets

    ResponElimina
  5. mmmmmmm...q bona pinta Anna!!! han d'estar boníssimes!!!
    Petons. Helena

    http://www.elraconetdelamevacuina.blogspot.com

    ResponElimina
  6. Moltes gràcies per participar i a sobre amb tres versions boníssimes!

    ResponElimina
  7. Que bones! T'han quedat super bé! No sabria quina triar.

    ResponElimina
  8. Una de les primeres receptes que vaig publicar al meu bloc va ser la coca de recapte! i sempre que la faig té molt d'èxit.
    Aquesta recepta de la massa és semblant a la que jo faig. T'ha quedat genial!

    ResponElimina
  9. mmmm....però quina bona pinta!!! Ara per berenar em vindria perfecte!
    Petunets

    ResponElimina
  10. Jo em quedo amb les tres, que m'agraden molt!! Fan molt de goig! Petonets

    ResponElimina
  11. T'han quedat genials aquestes coques!! i la massa amb cervesa ha de ser ben bona!

    ResponElimina
  12. Judith i mònica, amb propostes així dona gust cuinar i participar!
    A tots els altres, moltes gràcies per els vostres comentaris! Cada dia tinc mes ganes de seguir amb això!
    Molts petons a tots!

    ResponElimina