dilluns, 28 de febrer del 2011

CRÊPES DE XOCOLATA AMB XOCOLATA BLANCA I MADUIXES

Feia molt de temps que no preparava creppes. Però quan dic molt temps vull dir anys!

Whole Kitchen en la seva proposta dolça per el mes de febrer, ens convida a preparar un clàssic de la gastronomia francesa: Crêpe



Be, com que feia tants anys que no en preparava, vaig començar a buscar les meves receptes antigues, tot i que Whole Kitchen ja ens en proposava una, jo  sabia que en tenia una d´apuntada que m´agradaba molt!
No se d´on ha sortit, ja us dic que es molt vella, segur quer d´algún llibre de la meva mare! Ja mirarè si el trobo...
I com que l´única paella decent que tinc, es molt grossa, em van sortir unes mega crêpes!

Ingredients:

Per la massa de crêpe, en surten unes 6
100 g de farina
50 g de cacau en pols (jo cola cao)
2 cullerades de sucre
1 ou
50 g de mantega

Per la salsa de xocolata blanca:
100 ml de nata
60 g de xocolata blanca

Maduixes per acompanyar

Per la massa, fonem la mantega al microones, un cop fosa, hi afegim els altres ingredients i ho batem. Es reserva un parell d´hores a la nevera.

Per la salsa, es posa la nata i la xocolata en un bol i es posa al microones una estona fins que estigui la xocolata desfeta, es barreja be i es reserva.

A l´hora de coure les crêpes, vaig tenir algun problema, la paella que tinc es molt alta, i l´hora de girar-les vaig fer algun invent que altre, al final ho vaig fer com una truita, amb un plat i donat la volta!
Alguna es va cremar, alguna va quedar crua, pero en vaig salvar un parell i me les vaig menjar per esmorzar, i quin esmorzar!


Vaig posar una mica de salsa de xocolata per dins de la crêpe, la vaig doblegar, i n´hi vaig posar també per sobre, i la combinació amb les maduixes,es molt bona, perquè amb tanta xocolata...




Espero que us agradi. i.. ja està!

13 comentaris:

  1. Hola
    Aquestes fotos conviden a mirar-se-les una estoneta.. Xocolata i maduixex amb una crepe tamany gigant ha de ser sublim... Petonets maca!

    ResponElimina
  2. L'opció de xocolata blanca és bestial!!! la combinació ha de ser exquisita! t'han quedat molt i molt bones Anna
    Molts petonetss

    ResponElimina
  3. delicioooooooooooosoooooooooooooooo
    mmmmmmmm

    www.lasguisanderas.com

    ResponElimina
  4. Anna, jejeje acabo de venir del blog de la Carme de Dulces bocados i entre les dues m'esteu fent venir unes ganes de menjar creps de xocolata amb xocolata! ;) Delicioses!!!
    Petons!

    ResponElimina
  5. Hola!
    La veritat es que amb un crepe en tenies prou per esmorzar! i amb la xocolata blanca la cosa estaba deliciosa!
    M´en vaig ata mateix veure les crepes de dulces bocados!
    Ptons a tots
    Anna

    ResponElimina
  6. Xocolata blanca?!?!!! m'encanta!!! jolin.. quina pinta!!!
    i amb maduixesi més xocolata...una bomba!!!
    Ptunets

    ResponElimina
  7. unos maravillosos crepes con las dos chocolates
    me gusta
    peto
    miquel

    ResponElimina
  8. ei, amb aquestes fotos es com si les hagués provat!
    un altre dia fem un canvi: jo poso la paella de fer creps, i tu convides a esmorzar!!

    ResponElimina
  9. Davinia, si es una bomba.. de calories!!
    Miquel m´agrada, a les 2 xocolates! m´ho apunto!
    Anonim, vine a esmorzar quan vulguis! Però diga`m qui ets....

    ResponElimina
  10. Mira que me gustan las creps ¿eh? Y hace mil años que no las preparo. Me anoto tu receta y así no tengo excusa para no prepararlas ;)
    Muchas gracias por pasarte por mi blog y dedicarme esas bonitas palabras.

    Besos.

    ResponElimina
  11. BOníssimes aquestes crepes... Ai, que no ens podrem posar mai a règim...Haha!
    Petons!

    ResponElimina
  12. Sílvia, tienes un blog fantastico que menos que felicitarte!
    MArina, Règim? que es això? em sembla que m´enrecordarè mes cap a l´estiu he,he,he!

    ResponElimina
  13. Pssst, posa-hi llet condensada, que això encara és més gloriós XD

    ResponElimina