dimecres, 25 de gener de 2012

UN PARELL DE TRUITES D´APROFITAMENT

Les noies de Memòries d´una cuinera, aquest mes ens proposen fer truites!

De truites en faig de mil maneres, i es que es un plat molt agraït. De xoriç, de formatge, de tonyina, de patates, de carxofes…quasi bé del que es vulgui!
Aquestes d´avui, son per aprofitar restes de verdura que queden per la nevera donant voltes dos dies, i que desprès ja no vol ningú



Una està feta amb la verdura i carn que sobra de l´escudella, la faig molt sovint i hi poso de tot: Patates, pastanagues, cigrons, col, la pilota, la vedella, el pollastre….

L’altra es una que em  va portar la meva mare, feta amb fulles d’escarola, les mes verdes, les que per una amanida no son gaire maques.

Ingredients per la de les restes de l´escudella

Restes de la verdura i carn de l´escudella
Ous (La quantitat depèn de la verdura i carn que tinguem
All i julivert
Sal i oli.

Es talla la verdura petita, i amb la carn que queda, es passa per el 1,2,3.
Es posa la verdura a la paella amb una raig d´oli i es fregeix una mica, que agafi color. S´hi afegeix la carn picada i l´all  i julivert, es cou una estona mes, es rectifica de sal,  i ja la tenim a punt per posar-hi els ous i fer la truita!

Ingredients per la d´escarola:

Escarola (les fulles mes verdes)
Ous (Depèn de l´escarola que tinguem)
Sal i oli.

Es neteja l´escarola i es posa en una paella amb oli i es cou fins que estigui tova, com uns espinacs mes o menys. Es sala i ja s´hi poden afegir els ous i acabar de fer la truita.
No son gaire vistoses i ni gaire “elegants” però son molt resultones i amb una amanida,  ja tens els sopar fet!

dimecres, 11 de gener de 2012

PASTÍS DE XOCOLATA

Desprès d´uns dies de vacances, festes, desordres i excessos varis, torno a la rutina, que ja la trobava a faltar!
Un dels meus bons propòsits del nou any, es dedicar una mica mes de temps al blog, a la gent que em segueix i a visitar mes sovint els  blogs que m´agraden. Espero aconseguir-ho!!!!
I per començar amb alegria, que millor que un pastís de xocolata. Porta molta xocolata, es bastant contundent, però està tant bo... Molt millor per berenar que per postres, ara que si es un tall petit...


Ingredients per la base:
100 g de farina
3 ous
80 g de mantega
80 g de sucre
2 cullerades de cacau en pols (jo faig servir Valor)

Ingredients per la cobertura:
200 g de xocolata per fondre
150 ml de nata per muntar
2 rovells d´ou
1 cullerada de sucre

Comencem per la base. Es baten els ous amb el sucre fins que quedin ben espumosos, tot seguit s´hi afegeix la mantega desfeta (però no calenta) i per acabar la farina i el cacau tamisats. Un cop tot ben batut, es posa en un motllo desmuntable d´uns 20 cm de diàmetre (prèviament untat amb mantega)  i cap al forn, a uns 180ºC prèviament escalfat, durant uns 25 minuts. Si no ho veieu clar, aneu punxant amb un ganivet  i quan surti net ja està llesta!
Per fer la cobertura, posem al foc la nata i la xocolata ,i deixem que es vagi desfent. Un cop desfeta ho traiem del foc. A part en un altre pot, posem els rovells d´ou i el sucre, i ho coem al bany maria durant uns 5 minuts, remenant contínuament. Passats els 5 minuts, barregem els ous amb la xocolata, i cobrim la base. Deixem refredar una mica i ho guardem a la nevera. Un cop fred del tot, ja es pot desemmotllar i a menjar s´ha dit! 


Aquesta recepta es una variant d´una que vaig trobar a la revista Lecturas. En la original, aromatitzaven la nata amb unes fulles de menta, però com que a casa no els hi agrada gaire la menta no hi vaig fer.. però pot estar mot bo!

 
S'ha produït un error en aquest gadget