divendres, 23 de desembre de 2011

BONES FESTES

Aprofito el temps en mig d´una fornada de galetes Nadalenques per desitjar-vos a tots unes molt Bones Festes de Nadal!!!

La recepta de les galetes es aquesta, només que hi he afegit una cullerada d´speculoos, recepta de la Sònia de l´Exqisit que trobareu aquí.

dijous, 15 de desembre de 2011

TORRÓ DE XOCOLATA AMB RATAFIA I NOUS

He de confessar que tinc una petita debilitat per la ratafia, i  a l´hora de fer el torró vaig pensar que no n´hi podia faltar.  Així que em vaig posar a fer proves i provetes, repartint torrons a tort i a dret, demanat la opinió al personal. I per fi he trobat la recepta del torró que us porto avui, que a mi m´agrada molt, i els que l´han provat diuen que està molt bo! 


Amb a questa recepta participo a la Recepta del 15 que organitzen Els fogons de la bordeta i Xocolata desfeta que aquet mes ens proposaven fer torrons.
ES molt fàcil de fer, i si ho tens tot a ma, es fa en una mitja hora!

Ingredients per 2 torrons
Per la cobertura:
250 g de xocolata de postres...

Pel farcit:
300g de xocolata de postres...
200 ml de nata per muntar
4 cullerades soperes de ratafia
Nous



Per fer la cobertura, es fonen uns 80 g de xocolata la micro anant mirant que no es cremi. Es posa dins un motllo de plum cake de silicona, i es reparteix entre la base i els costats, mes o menys un dit o dit i mig, i es posa a la nevera perquè solidifiqui. Mentre estant, es posa la nata en un bol amb 3 cullerades de ratafia i es posa al micro a escalfar. Quan comença a bullir, s´hi afegeixen els 300 g de xocolata tallada petita i es va desfent. Un cop desfeta, s´hi afegeix la ultima cullerada de ratafia i es deixa refredar. Un cop està tebi, tirant a fred, es munta la preparació, Queda d´un color mes clar i augmenta una mica de volum. Aquí hi afegim les nous tallades,(al gust) i remenem. Traiem la cobertura de la nevera, i omplim amb la barreja de xocolata, nata i nous, i cap a la nevera un altre cop. Mentre desfem al micro uns 50 g de xocolata per fer la base del torró. El traiem de la nevera, repartim la xocolata per la base i cap a la nevera perquè solidifiqui. Un cop acabat, es desemmotlla i amb una ganivet i una mica de paciència, es va traient la xocolata sobrant dels voltants del torró i ja està! No es gens difícil, encara que la explicació sigui una mica llarga, quan n´heu fet un els altres seran bufar i fer ampolles! 

Jo em guardo una cullerada de ratafia per posar al final, perquè no evapori l´alcohol a l´hora de bullir amb la nata, i tingui un puntet!  Si n´han de menjar nens, es posa tota amb la nata i llestos.  
Les neules de la foto també les he fet jo, a la propera poso la recepta!
I per ultim, jo el guardo a la nevera, per la nata.



S'ha produït un error en aquest gadget