dijous, 31 de març de 2011

FINANCIERS

Dels Financiers no n’havia sentit mai a parlar,Per això aquesta recepta la he fet una mica a les palpentes, perquè no sabia com quedarien, ni quin gust tindrien.

Whole Kitchen en la seva proposta dolça per el mes de Març ens convida a preparar un clàssic de la gastronomia francesa: Financier


I com que no sabia com es feien, vaig fer servir la recepta que ens donaven

Ingredients:
 55 g de sucre glas
40 g de farina
40 g d’ametlla en pols
60 g de mantega
4 clares d´ou grans o 5 de petites


Es barreja la farina amb la ametlla i el sucre. a part es fon la mantega al micro i es deixa refredar una mica. Es baten una mica les clares, no a punt de neu, només una mica!
Es barregen les farines i el sucre amb les clares amb molta cura, a al final s´hi aboca la mantega i s´acaba de barrejar.
Es posen en el motllos, jo vaig fer servir uns de magdalenes de silicona, i es posen al forn precalentat a uns 180ªC durant 20 minuts, fins que estuquin dauradets per sobre.
Jo, en alguns hi vaig posar alguns nabius secs que tenia per casa (abans de coure’ls) perquè fossin una mica mes animats i.. ja està!



La veritat, em van agradar molt, son molt fàcils de fer i es fan en un moment. Tenen gust d´ametlla, i algú fins i tot, em va dir que li recordaven el gust dels panellets!


dijous, 24 de març de 2011

MAGDALENES

Aquesta recepta es de la meva mare. Be , a la meva mare li van ensenyar les seves cunyades, les germanes del meu pare, les meves ties, “las tias del pueblo”. Son d´un poblet de Còrdova, i quan les fan, les porten a coure al forn del poble. Jo m’enredortava de quan era petita, però resulta que encara ho fan!


Son unes magdalenes contundents, rústiques, amb gust d´oli, i que amb un parell en quedes tipa! Per això els fa en format petit, que passen mes bé. Això si acompanyades amb un trosset de xocolata!

Ingredients
1 kg de farina
1kg d´ous
1kg d´oli de girasol
1kg de sucre
1 sobre de llevat (Royal)

 En surten una pila, i si son petites mes. N´hi ha per  tota la família i amics!



La preparació, fàcil, es comença per els ous i el sucre, desprès s´hi afegeix l´oli i al final la farina amb el llevat. Es reparteix en càpsules,  fins la meitat , s´hi posa sucre per sobre, i cap al forn falta gent. A un s 200ªC fins que estiguin cuites (A ull, sempre ho fa a ull!) i...ja està!
Alguna vegada hi posa fruits secs o talls de xocolata, això ja ho deixo en les vostres mans.
Espero que us agradin!

dilluns, 21 de març de 2011

COCA DE RECAPTE


Amb aquesta recepta participo a la proposta de Memòries duna cuinera, que organitzen els blocs El mon de Jujú i Coses de Llàbiro

Primer dir, que mai havia fet una coca de recapte, per això vaig estar buscant i remenat diverses receptes per fer la massa.En vaig trobar una d’ unes coques d’ oli de la Mireia Carbó, però portaven aigua amb gas i vi blanc, i jo no en tenia, així que,  fent honor al nom la proposta, vaig fer memòria i me’n vaig en recordar, que la meva mare posava cervesa a la massa de la pizza així doncs,  vaig substituir l’aigua amb gas i el vi blanc per cervesa i la cosa va quedar .….moolt bé. Una massa molt cruixent!
Per sobre la massa,pebrot, albergínia i ceba  escalivada i en vaig fer de tres maneres diferent, amb tonyina, amb sardines de llauna i amb anxoves, i les tres molt bones.



Ingredients per unes 5 coques com les de les fotos
250 g de farina
50 ml d’oli
120 ml de cervesa
5g de sal
Escalivada (2 pebrots, 2 albergínies i 2 cebes)
Anxoves
Sardines de llauna
Tonyina amb oli

Es posen en un bol tots els ingredient de la massa i es barregen, fins que quedi una massa mes o menys com la de pizza. Es deixa reposar uns 10 minuts.
A part es couen al forn els pebrots la ceba i les albergínies. Un cop freds, es pelen  i es tallen a la mida desitjada.
S´estira la massa de la coca a la mida que es vulgui, i s´hi posa per sobre l´escalivada, la tonyina o les sardines o les anxoves. Es posen al forn a uns 200ºC fins que estigui la massa cuita (jo la poso una estona a la part d´abaix del forn perquè quedi ben cruixent. Un cop sortides del forn s’amaneixen amb un raig d’oli i una mica de sal, i.. ja està.


Espero que us agradi!





dimarts, 15 de març de 2011

CREMA CATALANA AMB POMA


Encara que sigui una recepta típica catalana, em sembla que només n’havia fet una vegada, per això quan La recepta del 15 van proposar fer-ne, vaig haver de preguntar la recepta a la meva mare!
La recepta de la crema catalana, es molt senzilla, ràpida de fer i molt bona, jo la vaig arreglar una mica posant-hi trossets de poma cuita a sota. El resultat m’ha convençut, jo l’havia provada abans amb pinya, i la veritat, tan una com l’altre m’han agradat! Només dir que en vaig fer per 4 persones mes o menys i me la vaig menjar jo tota soleta...En un parell de vegades, tota de cop no!




Ingredients per la poma cuita:
2 pomes Golden
1 cullerada de sucre
Suc de llimona
Canyella

Ingredients per la crema catalana:
500 ml de llet
4 rovells d’ou
30 g de maizena
100g sucre i una mica mes per cremar
1 canó canyella
La pela d’una llimona

Comencem amb la poma.
Es pelen les pomes, es tallen a dauets es posen en un bol apte per microones amb una cullerada de sucre, un raig de suc de llimona i una mica de canyella (al gust) i es posen al micro fins que estiguin cuites. Jo vaig mirant la cocció, no se quan  de temps dir...fins que estiguin tovetes.
Quan vull fer una mica de compota de poma ràpida, per acompanyar alguna carn o foie, també ho faig així, i al final ho xafo amb una forquilla i llestos!

Seguim per la crema catalana.
Es posa a foc suau la llet (menys mig got) amb la pela de llimona, la canyella i el sucre. Quan comença a bullir, s’aparta del foc i s’hi afegeixen els 4 rovells d’ou batuts amb la maizena desfeta en el mig got de llet. Es torna a posar al foc i es va remenant fins que quedi espessa. S’ha d’anar amb compte, que no es cremi de sota!

Acabem:
Es reparteix la poma cuita en les cassoletes , i a sobre s’hi aboca la crema catalana, es deixa refredar.Un cop freda, s’hi posa sucre per sobre i es crema. Jo, (be, jo no, la meva mare,) te un cremador elèctric, i no va malament del tot, però crec que amb un soplet, la cosa aniria mes bé, perquè va arribar un moment que allò, semblaven les falles de Valencia!


Be, espero que us agradi, i... ja està!

dijous, 10 de març de 2011

QUICHE D´ESPÀRRECS I TOMÀQUETS

Una altre d’espàrrecs. Aquesta vegada son comprats!
 Be, pot ser d’espàrrecs o del que vulguis, perquè les quiches, em sembla que admeten qualsevol ingredient! Jo en faig  de tonyina i olives, de formatge de cabra i sobrassada, la típica de bacon y ceba....Del que tinguis per la nevera!
La pasta brisa, es comprada, i seguint amb els meus experiments, la vaig congelar perquè s’ estava a punt de caducar i....molt bé, ha quedat molt bé!



Ingredients
1 làmina pasta brisa
Uns 10-12 espàrrecs verds
Tomàquets xerry
3 ous
1 brick de nata per cuinar
Sal
Pebre
Herbes provençals, o les que tingueu per casa

Es  posa la pasta brisa en un molllo rodó. Jo l’omplo amb cigrons secs perquè no pugi la la pasta brisa, però sobretot, perquè  les parets no caiguin! En les instruccions de l’envàs, diu que posant-hi un paper de plata i apretant b, no cau, però ho he provat i no funciona gaire bé.
Tornem als cigrons....es posen els cigrons, apretant-los be a les parets i ho posem al forn a uns 200ºC durant 10 minuts. A mitja cocció , trec els cigrons del mig, perquè es cogui la base. Quan està cuita, es treu del forn i es deixa refredar.
En un bol barregem els ous la nata les herbes i salpebrem al gust. Netegem els espàrrecs i els tallem per la meitat mes o menys. La part de la gema, la guardem per decorar i amb l’altre part, els tallem petits, i els saltegem en una paella . Un cop cuits, els posem a la barreja d’ous i nata. Omplim amb aquesta barreja la base de la quiche,(ja hem tret els cigrons eh!) posem els espàrrecs que queden  per sobre, am b una mica de gràcia, ( i amb il.lussió) i en els forats que queden, posem tomàquets tallats per la meitat.
Es millor que mireu la foto...em sembla que no m’explico gaire be!
Ho posem al forn a 200ºC fins que estigui quallat i daurat i... ja està!

Encara que l´explicació sigui llarga, la recepta es molt fàcil i bastant ràpida de fer!

dilluns, 7 de març de 2011

REMENAT D´ESPÀRRECS, ALLS TENDRES I GAMBES

El cap de setmana passat, vam anar a buscar espàrrecs amb uns amics, i em vam trobar bastants! Vam decidir que ens els menjaríem per sopar.
Normalment amb els espàrecs que trobem en fem una truita, però aquesta vegada ens vam animar i en vam fer un remenat boníssim! 
Aquesta es una recepta típica, però la gràcia, es que la fas amb els espàrrecs que has trobat durant la tarda...























Ingredients:

Els espàrrecs trobats ( o comprats!)
Ous
Alls tendres
Gambes pelades
Sal
Oli




Les quantitats van en funció dels espàrrecs que trobeu.
Preparar-ho, es molt fàcil, es netegen i es tallen els espàrrecs i els alls tendres, es couen en una paella amb una mica d´oli, quan estan fets, s´hi afegeixen les gambes i  es couen,  al final hi posem els ous i anem remenant fins que estiguin cuits. A mi m´agrada que quedi una mica cru, això va a gustos. I… ja està!

dijous, 3 de març de 2011

COQUES DE GREIXONS

Per Dijous gras…Coca de greixons!
N’he fet de dos tipus, les dues molt fàcils, i que us haig de dir, les dues molt bones (si us agraden els greixons…) Una està feta amb pasta de full, i l'altre amb una coca de iogurt senzilla.





Ingredients per la de pasta de full:

1 làmina de pasta de full
Greixons
Sucre
1 ou per pintar
Ametlles per decorar

S’estira la pasta de full amb un corró, s’hi  posen greixons una mica tallats i sucre al gust (jo n’hi poso bastant dels dos!) a la meitat de la pasta, la doblego, per tapar els greixons, i torno a passar el corró per sobre per que quedi ben estirat .Tanco els extrems, ho pinto amb ou batut i hi poso ametlles per decorar i …ja està!





 Ingredients per la coca de iogurt amb greixons

1 iogurt (grec  en el meu cas)
1 mesura de iogurt d’oli de gira-sol
2 mesures de iogurt de sucre
3 mesures de iogurt de farina
3 ous
1 sobre de llevat (Royal)
Greixons
Ametlles
Anís en gra


És posen els ous i el sucre en un bol i es barregen amb les varetes una estona. Desprès s’hi afegeix  l’oli i el iogurt i es torna a barrejar. Un cop tot ben barrejat, s'hi posa la farina i el llevat tamisats i es va incorporant  lentament . Si es vol s’hi pot afegir un ratlladura de llimona, una mica de licor (anís), jo no li vaig posar res. Es posa en un  motllo per anar al forn i per sobre s’hi posen els greixons , el sucre, les  ametlles i l’anís (l ´he xafat una mica en el morter) al gust!  Es posa al forn a 200ºC fins que estigui cuit, no se el temps, però  jo vaig mirant i punxo la coca amb un ganivet i quan surt net … ja està!



S'ha produït un error en aquest gadget