dilluns, 28 de febrer de 2011

CRÊPES DE XOCOLATA AMB XOCOLATA BLANCA I MADUIXES

Feia molt de temps que no preparava creppes. Però quan dic molt temps vull dir anys!

Whole Kitchen en la seva proposta dolça per el mes de febrer, ens convida a preparar un clàssic de la gastronomia francesa: Crêpe



Be, com que feia tants anys que no en preparava, vaig començar a buscar les meves receptes antigues, tot i que Whole Kitchen ja ens en proposava una, jo  sabia que en tenia una d´apuntada que m´agradaba molt!
No se d´on ha sortit, ja us dic que es molt vella, segur quer d´algún llibre de la meva mare! Ja mirarè si el trobo...
I com que l´única paella decent que tinc, es molt grossa, em van sortir unes mega crêpes!

Ingredients:

Per la massa de crêpe, en surten unes 6
100 g de farina
50 g de cacau en pols (jo cola cao)
2 cullerades de sucre
1 ou
50 g de mantega

Per la salsa de xocolata blanca:
100 ml de nata
60 g de xocolata blanca

Maduixes per acompanyar

Per la massa, fonem la mantega al microones, un cop fosa, hi afegim els altres ingredients i ho batem. Es reserva un parell d´hores a la nevera.

Per la salsa, es posa la nata i la xocolata en un bol i es posa al microones una estona fins que estigui la xocolata desfeta, es barreja be i es reserva.

A l´hora de coure les crêpes, vaig tenir algun problema, la paella que tinc es molt alta, i l´hora de girar-les vaig fer algun invent que altre, al final ho vaig fer com una truita, amb un plat i donat la volta!
Alguna es va cremar, alguna va quedar crua, pero en vaig salvar un parell i me les vaig menjar per esmorzar, i quin esmorzar!


Vaig posar una mica de salsa de xocolata per dins de la crêpe, la vaig doblegar, i n´hi vaig posar també per sobre, i la combinació amb les maduixes,es molt bona, perquè amb tanta xocolata...




Espero que us agradi. i.. ja està!

dimarts, 22 de febrer de 2011

PASTA AMB ESCALIVADA

Ha sobrat escalivada? Doncs espera, que bullo una  mica de pasta i a veure com queda...
Això es el que em va passar fa molt de temps i la veritat, després d’aquell dia, ja miro que en sobri d’escalivada per poder fer aquest plat!



Ingredients:
(per 2 persones mes o menys)

Escalivada (1 pebrot, una albergínia i una ceba normaletes)
200 g de pasta (aquesta vegada tallarines)
2 grans d’all
Oli
Sal
Julivert

Es bull la pasta i s' escorre.
En una paella grosseta, s’hi posa oli i els alls tallats petits, i quan es comencen a coure, s’hi afegeix la escalivada tallada a tiretes primes, s’hi dona un parell de voltes i s’hi afegeix la pasta i es deixa coure un minut mes, perquè s’ajuntin els sabors. Es rectifica de sal si fa falta, s’hi posa una mica de julivert tallat per sobre i.. ja està!

Es pot  menjar freda o calenta, i està bona de les dues maneres
A la foto no surt, però un cop a taula, vaig agafar formatge de cabra, li vaig posa per sobre i....boníssim!




dijous, 17 de febrer de 2011

MINI QUICHES DE FORMATGES

Aquestes mini quiches o mini "tartaletes", son súper fàcils i súper ràpides de fer, i a part de formatges, es pot fer amb el que tinguis per casa, tonyina,..bacon...verdures...




Ingredients:

1 paquet de crestes (altrament dit “empanadilles”) em sembla que n’hi van 16 unitats.
3 ous
200 ml de crema de llet
Brie i Sobrassada per un tipus
Formatge de cabra i tomàquets xerry per l’altre
Herbes provençals o similar
Sal
Pebre

Les quantitats, les que vulgueu, potser us agrada mes el formatge que la sobrassada o al revés o potser no teniu sobrassada i hi poseu bacon....es pot anar a improvisant! El que si s’han de tenir son ous! I crema de llet i crestes clar...

Es posen les crestes en  motllos de magdalenes de silicona o de flameres d’alumini o del que tingueu per casa que faci de motlle.
En un bol es barregen la nata i els ous i s’hi a afegeix sal, pebre i herbes al gust.
En una meitat de la barreja, s'hi posa la sobrassada i el brie tallat a dauets i a l’altre el formatge de cabra esmicolat i les xerrys per la meitat.
S’omplen les quiches fins la meitat i es posen al forn a uns 180ªC fins que estiguin cuits uns 15-20 minuts. Un cop freds, es treuen del motlle  i ...ja està!

A tenir en compte:
-Deixeu-les coure a la part de sota del forn una estona, perqué a vegades, el cul no queda gaire cuit..
-Algun cop ,al coure, s’han inflat tant que s’ha trencat la cresta, no patiu, quan acaba de coure, i es refreda, tot torna al seu lloc!


dimecres, 9 de febrer de 2011

GALETES DE FORMATGE

 Aquestes galetes les he trobat en un llibre que Es diu “Tentenpiés y piscolabis”, es d’una col·lecció de llibres de receptes que te la meva mare,i que jo, de mica en mica li estic afanant! i Sempre me’l s miro, perquè les fotos son molt xules, i les  receptes estan bé, però mai n’havia fet cap!. Aquesta es la primera, l’ he modificat una mica, i el resultat es molt bo.




Ingredients:
150g de mantega
125g de formatge ratllat, jo li he posat gouda, però  la recepta posa emmental
25g de parmesà
3 cullerades d e crema de llet
175g de farina
2 culleradetes  de llevat pols
2 ous
Sal  i pebre
Sèsam

Es posa en un bol, la mantega pomada, els formatges, la crema de llet , la sal i el pebre(al gust) i es remena tot amb la batedora de varetes (costa una mica) Un cop ben barrejat, s´hi afegeixen els ous i la farina mes el llevat tamisats, anar alternant. Queda una massa molt espessa i  una mica enganxosa.
Es posa la massa en una màniga pastissera amb una broquet arrissat, i es fan les formes que es vulguin (palets, rodonetes anelles...) s'hi posa per sobre sèsam, i es couen al forn a 200ºC durant uns 10 minuts o fins que estiguin rosses i cuites i... ja està!

A la foto del llibre, les galetes semblaven d’aquelles de mantega daneses, per això el broquet arrissat, però al posar-les al forn, a mi m’han quedat sense ris! Però bones Eh!

dimarts, 8 de febrer de 2011

PASTÍS DE MATÓ

Aquesta recepta no se d´on l´he tret! L´altre dia remenant per casa, la vaig trobar apuntada en un full amb una anotació que deia: "Molt bona" La lletra era meva, però no sabia ni quan l´havia, fet ni quin gust tenia!!
Per tant.... l´he fet.... i si, molt bona! I molt ràpida i fàcil!



Te molt de gust de mató, es clar,  s´ha d´acomanyar amb alguna cosa, perqué sino es fa una mica pesada! Jo la vaig probar amb carmel líquid i amb melmelada de fruits del bosc i totes dues combinacions bonissimes.
A la propera hi posaré nous!

Ingredients:

500g de mató
1 iogurt natural
4 ous
8 cullarades soperes de sucre
1 cullerada sopera de maizena

Es trituren tots els ingredients amb el turmix. Es posa la barreja en un motllo rodó, untat amb mantega, i es cou al forn uns 45 minuts a uns 200ºC  o fins que estigui cuita. Si es torra gaire per sobre, s´hi posa un  tros de paper d´alumini per acabar de coure-la i...ja està!

divendres, 4 de febrer de 2011

PASTA DE FULL AMB XOCOLATA I FRUITS SECS

Aquesta coca la faig molt sovint, es molt fàcil de fer i es molt bona (si t´agrada la xocolata) Es ideal per si no tens gaire temps i vols quedar bé. La faig de quan tinc convidats sorpresa o quan em conviden per sorpressa!.
Ah! i quan he de portar esmorzar a la feina, que son molts,  i les faig en cadena!!





Ingredients:

Pasta de full (Jo la compro congelada, uns paquets que en venen dos fulls allargats.)
Xocolata de cobertura tipus Postres...
Mantega
Fruits secs (avellanes, nous panses, ametlles...)
1 ou per pintar
Cigrons crus (perqué no pugi la massa)
Les cuantitats de xocolata i mantega depenen de la mida de la pasta de full, però  per dues com les dela foto, faig servir uns 200g de xocolata i uns 75 de mantega.



Si la massa es congelada es deixa descongelar.
1.S´estira amb un corró mirant que no perdi la forma.
2.Es talla a tot voltant una tira d´un dit mes o menys. Aquesta tira s´enganxa a sobre de la pasta de full, a tot el voltan amb una mica d´ou batut.
3. Es punxa tota la pasta amb una forquilla (menys els voltant) i  jo l´omplo amb cigrons secs, perqué la pasta de full no pugi del mig, i dels voltants si. Algúna vegada ho he provat sense els cigrons i sempre s´infla! Els cigrons els guardo i es faig servir altres vegades, fins que els pobres ja no poden mes...
4.Es pinta el voltant amb l´ou batut, i es cou al forn a uns 200ºC fins que estigui cuita. A vegades trec els cigrons quan ja quasi està cuita, pq es cogui el fons. La deixem refredar.
 Desfem la xocolata amb la mantega al microones, o al bany maria (jo faig servir el micro per tot!) Omplim la coca amb la xocolata i a sobre hi posem els fruits secs que tinguem, tallats petits o sencers es igual. I si sobra una mica de xocolata, la poso per sobre fent unes ratlletes per decorar i ... ja està!

També l´he fet amb pasta de full fresca i rodona, els passos son els mateixos, i també queda molt bé

dimarts, 1 de febrer de 2011

GALETES CONGELADES

Bé, les galetes no estaven congelades, el que estava congelat era la massa.
Per Nadal vaig fer galetes, però vaig fer molta massa i com que no m´agrada llençar res, vaig pensar,  la congelo, que perduda per perduda, almenys comprovo si congelada queda bé!
Doncs si, la vaig descongelar a la nevera, i un cop descongelada,  la vaig deixar una estona a temperatura ambient. La vaig estirar i vaig tallar les galetes com si res! I un cop cuites....molt bones! A més, no tenia amb que comparar-les!



 





La decoració ben senzilla, xocolata blanca i negre desfeta al microones, i...ja està!
S'ha produït un error en aquest gadget