diumenge, 30 de gener de 2011

BRANDADA DE BACALLÀ

Mai havia fet brandada de bacallà!
Em pensava que era molt difícil,  molt elaborada, i que no em sortiría bé.
Però parlant amb una companya de feina, em va donar la seva recepta de brandada, i l´he fet aquest cap de setmana. I al contrari del que em pensava, és super fàcil de fer i molt ràpida!
Suposo que hi ha mil receptes de brandada diferents, amb patata o sense, amb més o meys oli.....però com us dic aquesta m´ha quedat bona, i es ràpida i fàcil.


Ingredients:

100g de bacallà esqueixat
100g d´oli
100g de llet
100g de patata bullida (ja pelada)
3 grans d´all
pebre si agrada

Es posa l´oli en una paella i s´hi dauren dos alls laminats. Un cop daurats es retiren els alls  es deixa refredar l´oli. Els alls son per aromatizar l´oli.
S´escalda el bacallà (sense dessalar) en una olla amb aigua  (1 minut mes o menys) i es deixa refredar una mica

Es posa l´oli, la patata bullida, el bacallà, la llet i el gra d´all restant (cru) en un pot i es  tritura tot, si es vol s´hi pot posar una mica de pebre.
Abans de servir es pot posar a gratinar una estona i....ja està!
Ara que ja tinc la brandada, nomès em falta trobar la pasta filo per fer una recepta que em va agradar molt del blog "Les receptes del Miquel": Brandada cruixent
Amb aquestes quantitats surten 2 terrines com les de la foto, una l´he congelat per veure com queda, l´altre ja ens l´hem menjat!

dijous, 27 de gener de 2011

CUPCAKES DE XOCOLATA AMB TARONJA CONFITADA

Amb aquesta recepta participo al concurs THE CUTEST CUPCAKE que organitza el blog Cupcakelosophy, un blog molt interessant i amb unes explicacions i fotos fantàstiques.



Ingredients:

Per la massa, surten uns 16 cupcakes mes o menys
170 g de xocolata de cobertura
320g  farina
4 g de llevat en pols
2 g de sal
300 g de sucre
170 g de mantega a temperatura ambient
300 ml de llet
60 ml d´almibar de confitar les taronjes
100 g de gotes de xocolata
4-5 rodanxes de taronja confitada (al gust)

Per la cobertura de xocolata (depenent de la quantitat que s´hi posi, s´en necessita mes o menys)
 200 g de mantega
150 g de xocolata de cobertura

Per fer la massa, es desfà la xocolata al micro mirant que no es cremi. Es bareja amb la batedora el sucre la mantega i un cop barrejat s´hi afegeix la xocolata. Es barreja una estona i s´hi van afegint els ous d´un en un. Després s´hi afegeix la farina amb el llevat tamitzats, alternant-ho amb la llet i l´almibar. Queda una massa espessa i molt fina. Per acabar s´hi afegeixen les gotes de xocolata i la taronja tallada a dauets (pell i polpa)
La recepta de la taronja confitada la vaig treure de Gastronomia y Cia ,per fer el tortell de reis, i la tinc guardada a la nevera amb l´almibar.
Es posa la masssa dins les càpsules i es cou al forn a 180-200ºC durant uns 20 minuts.

Per la cobertura de xocolata, es desfà la  mantega amb la xocolata al microones i es deixa refredar fins que la consistència sigui la adecuada per posar-la en una màniga pastissera i fer la decoració. Tarda una estona, i s´ha de fer ràpid perqué solidifica deseguida.
Es decora amb un tallet de taronja confitada i ..... ja està!

dimarts, 25 de gener de 2011

PASTÍS DE CARBASSÓ

Aquesta recepta la vaig escoltar per la ràdio, es de la Mireia Carbó,  ràpida de fer i molt senzilla, i BONISSISSIMA!!


Ingredients:

6 ous
250 g de formage burgos
4 cullerades de parmesà ratllat
1 ceba
2 carbassons grans
Sal, pebre i oli

Es talla la ceba  i es posa a sofregir amb una mica d´oli i sal.
Es tallen els els carbassons  a rodanxes primetes (amb una mandolina va molt bé, sino amb el ganivet!)
i quan la ceba està una mica cuita s´hi afegeixen i es saltejen fins que estiguin cuits.
En un bol triturem els ous i els dos formatges amb el turmix i un cop triturat, hi afegim el carbassó i la ceba, barrejem, rectifiquem de sal i pebre i ho aboquem en un motllo rodó d´uns 24 cm de diametre untat previament amb una mica d´oli. Ho coem al forn  a 200ºC durant uns 30-40 minuts i ja està!

Tant es pot sevir com a primer plat amb una salseta de tomaquet o una mica de romesco i amanida, o fer-ne dauets i posar-lo de pica-pica.

dissabte, 22 de gener de 2011

PASTA DE FULL AMB NATA

Una recepta fàcil de fer, amb pocs ingredients, i que dona bon resultat! Només has de tenir els cons metàlics per fer-los, però jo els vaig trobar en un basar oriental i a molt bon preu!

Ingredients:
Pasta de full (Aquest cop la vaig fer servir refrigerada)
1 ou (per pintar la pasta de full)
Nata per muntar o nata amb esprai, la que vulgueu!

Es talla la massa en tires d´uns dos dits d´ample i es va enbolicant el con metàlic des de la punta d´abaix i anar rodant  fins arribar a la mida desitjada.



Es pinten amb l´ou batut i es posen al forn  a uns 200ºC fins que estiguin cuits i daurats (uns 10 minuts mes o menys)
Un cop cuits deixem refredar-los i traiem el con metàlic (es gira una mica i surt sol), després s´omplen amb nata que haurém muntat prèviament. S´hi pot posar sucre glass per sobre.
                                                         




Es poden farcir del que es vulgui, mousse de xocolata, de maduixa, de crema.... queden bons amb tot, fins i tot amb alguna cosa salada com formatge d´untar o alguna crema de patè o sobrassada...mil possibilitats!!






dimecres, 12 de gener de 2011

CONCURS RECEPTES NADALENQUES CANAL COCINA

Abans de nadal, vaig participar en un concurs de Canal Cocina, es tractava d´enviar una recepta de nadal i jo vaig enviar una de molt típica: ESCUDELLA I CARN D´OLLA!
I quina va ser la meva sorpresa quan em van dir que havia quedat en segona posició!!!
Em sembla que gràcies a aquest premi em vaig decidir a fer el blog.
El premi es un microones que m´han dit que m´enviaran aviat.






Us deixo l´enllaç de Canal Cocina on surt.

dimarts, 11 de gener de 2011

BASTONETS DE PIZZA





Aquests bastonets es volen assemblar a uns que vaig menjar una vegada en un restaurant italià. Ens els van portar d´aperitiu, mentre esperàvem el primer plat.

Amb aquesta recepta participaré en un concurs d´aperitius proposat per L' Exquisit i que he trobat en el blog Sabores y olores . Es una recepta molt senzilla de fer i crec que queda molt bona i dona molt bon resultat!


Ingredients:
Farina per fer pizzes, que ja porta llevat (jo la compro al Mercadona)
Oli d´oliva
Olives negres o verdes segons el gust
Sal
Orenga

Es prepara la massa de la pizza tal i com diu l´envàs ( 250g de farina per pizzes, 125 ml d´aigua, 2 culleradetes d' oli d' oliva i un pols de café) i es deixa reposar uns 30 minuts.
Després s´estira la massa amb un curró fins que quedi ben fina, un cop estirada, a la meitat de la massa s´hi posen les olives tallades a rodanxes (tantes com es vulguin i tant poden ser blaques o negres o de totes dues!) oli, sal i l´orenga, es dobla la massa i es torna a estirar amb el curró. S´ha de fer amb una mica de compte perqué es xafen les olives.
Un cop estirada, s´hi posa una mica d´oli, sal i orenga  per sobre i cap al forn!
Jo l´hi vaig posar uns 10-15 minuts a uns 180-200ºC, fins que estigui ben cuita (es com una pizza)







Un cop cuita, la vaig deixar refredar una estona i ho vaig tallar a bastonets i .....ja està!
Un aperitiu molt bo i molt senzill i ràpid de fer.
El próxim cop probaré de posar-hi tomaquets secs a veure com queda.




S'ha produït un error en aquest gadget